Actualitate

Campanie naţională, dedicată Zilelor Europei organizată de PDM

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, democraţii din toate raioanele ţării organizează dezbateri şi mese rotunde privind beneficiile pe care apropierea de Uniunea Europeană le are asupra nivelului de trai, dar şi spectacole şi târguri – pentru promovarea asemănărilor culturale care există. „Europenii şi moldovenii au multe lucruri în comun”, spun democraţii, în promovarea calendarului de evenimente dedicate Zilelor Europei.

Potrivit acestei agende, în perioada 11-25 mai sunt planificate mai multe acţiuni tematice, la care şi-au anunţat participarea reprezentaţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, lideri în stat, preşedinţi de raioane şi aleşi locali, artişti autohtoni.

În mai multe raioane vor fi organizate mese rotunde, în care vor fi dezbătute principalele beneficii pe care apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană le are asupra dezvoltării locale şi creşterii nivelului de trai pentru fiecare familie. De asemenea, mai multe administraţii publice locale, primării şi consilii raionale, au anunţat organizarea unor zile ale uşilor deschise, pentru promovarea unui dialog transparent între aleşii locali democraţi şi cetăţeni.

Iar în raioane precum Cimişlia, Călăraşi, Criuleni, Edineţ, Leova, Orhei, Făleşti, Ungheni vor avea loc spectacole de anvergură, târguri (în cadrul căreia va fi promovat specificul Republicii Moldova în cadrul unei societăţi multiculturale), ateliere de joacă şi creaţie pentru copii, flash-mob-uri, concursuri de fotografii, precum şi o paradă a drapelelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Potrivit comunicatului, iniţiativa dedicată Zilelor Europei se înscrie într-un efort susţinut, prin care PDM a promovat şi s-a implicat pentru apropierea Republicii Moldova de standardele de viaţă ale statelor europene. De exemplu, în 2013, sub sloganul „Respect pentru oamenii Moldovei”, PDM a colectat peste 420.000 de mesaje, pe care cetăţeni ai Republicii Moldova le-au adresat liderilor celor 28 de state UE. Aceste mesaje au fost transmise de către delegaţia Republicii Moldova pe masa liderilor europeni, reuniţi cu ocazia Summit-ului de la Vilnius, unde a fost marcat un pas important în parcursul european al Republicii Moldova, prin parafarea Acordului de Asociere cu UE.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *