Fotbal

Campionatul Mondial din Brazilia, faza eliminatorie

Acolo se vor întâlni Franța vs. Germania, Brazilia vs. Columbia, Argentina vs. Belgia și Olanda vs. Costa Rica.

Antrenorul Elveției şi-a anunţat retragerea din activitate

Selecţionerul german al echipei naţionale a Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, în vârstă de 65 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitate după meciul cu Argentina din optimile Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Decizia sa fusese luată încă din octombrie 2013. Pe banca Elveţiei, locul său va fi luat de Vladimir Petkovic. Hitzfeld şi-a îndeplinit obiectivul trasat de către Federaţia Elveţiană de Fotbal, acela de a ajunge în optimile CM. Elveţia a pierdut meciul cu Argentina, scor 1-0, după prelungiri.

„Cui îi pasă de o echipă africană?”

Coasta de Fildeş a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Brazilia după un penalty controversat din meciul cu Grecia. Jucătorul naționalei din Africa Yaya Toure susţine că lovitura de pedeapsă a fost acordată greşit, iar eroarea arbitrului a fost trecută rapid cu vederea, pentru că a fost implicată în meci o echipă africană. Mijlocaşul lui Manchester City a răbufnit: „Cui îi pasă cu adevărat de nedreptăţile făcute unei echipe africane?”

Coasta de Fildeş a fost la 90 de secunde de calificarea în optimile Campionatului Mondial, dar o imprudenţă a lui Giovanni Sio asupra lui Samaras a dus la un penalty, iar Grecia a câştigat cu 2-1.

Mesaj: „Salvaţi copiii din cartierele sărace din Brazilia”

Un spectator a intrat pe teren în minutul 16 al meciului din optimile de finală dintre Belgia şi SUA, provocând o scurtă întrerupere a partidei, marţi, la Salvador. Serviciul de securitate nu a intervenit, iar spectatorul a alergat pe teren şi a dat mâna cu belgienii Eden Hazard şi Kevin De Bruyne. „#Salvaţi copiii din favele”, a fost mesajul inscripţionat de acesta pe tricoul purtat. El a dorit să atragă astfel atenţia asupra sărăciei din cartierele din Brazilia, ţară care a cheltuit însă enorm pentru a organiza Mondialul. În cele din urmă, el a fost scos de pe teren şi meciul s-a reluat.

CM 1994: Omorât pentru că a marcat gol în propria poartă

În urmă cu 20 de ani, şase gloanţe au şocat Columbia şi lumea întreagă. Andres Escobar, care se întorsese acasă după eliminarea din grupe a naţionalei de la Campionatul Mondial din 1994, a fost ucis în oraşul Medellin la numai 27 de ani. Cel mai probabil aici a fost implicată mafia pariurilor din Columbia de la acea perioadă care au mizat sume mari pe meciurile Columbiei de la turneul final. Iar Andres Escobar marcase un autogol în partida cu SUA, scor 1-2. „Viaţa nu se încheie aici”, declara Escobar la finalul meciului. Zece zile mai târziu, cel care îl ucidea cu sânge rece striga „Gol!” la fiecare dintre cele şase gloanţe pe care le descărca în fotbalist.

Campionatul Mondial la Fotbal din Brazilia se va încheia pe data de 13 iulie 2014.

D.G.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *