Sport

Campionul european Radu Baranov, omagiat la Chisinau

Zilele trecute, in Azerbaidjan a avut loc Campionatul European de lupte universale, turneu la care a participat si un reprezentant al RM, Radu Baranov din Ungheni. Sportivul nostru, antrenat de Ion Soltoianu si de Ion Gheorghiu, a avut un parcurs excelent si a intrat in posesia titlului suprem.

Revenit acasa, el a avut parte de o surpriza – miercuri, la un restaurant din capitala, sponsorii sai, Ana si Evgheni Pavlov-Bubis, au organizat o festivitate in cinstea lui. „Il respectam mult pe acest performer pentru caracterul sau puternic, pentru faptul ca este o personalitate integra. Victoria sa este un prilej de bucurie sincera pentru noi, dar si de mandrie legitima pentru maniera demna in care ne-a reprezentat tara”, a declarat Evgheni Pavlov-Bubis, care i-a inmanat lui Radu Baranov un premiu banesc.

Campionul continental en-titre a facut deplasarea la Europenele din Azerbaidjan gratie suportului financiar al acestor sponsori care-l sprijina deja trei ani. Victoria lui Radu in competitia caucaziana a plasat republica noastra pe locul cinci printre cele 29 de tari participante. „Cel mai dificil a fost meciul semifinal cu campionul mondial la pankration, Iasin Gasanov din Ucraina, participant la Jocurile Olimpice in turneul de judo.

Cunoasterea la perfectie a acestui gen de sport i-a permis sa ma puna intr-o situatie complicata in prima repriza, cand m-a prins de doua ori cu un procedeu dureros la mana, apoi la picior. Am iesit din situatie cu supraeforturi, iar in runda a treia l-am facut knockout cu doua lovituri de brat la ficat”, s-a confesat campionul. Presedintele federatiei nationale de lupta universala, Vladimir Mihalachi, a remarcat spiritul de luptator innascut al lui Radu Baranov.

Sportivul a declarat ca se afla deja in pregatiri pentru Campionatul Mondial de la Karlovy Vary (Cehia) si pentru Cupa Europei rezervata politistilor, care se va desfasura la Constanta (Romania), ambele programate pentru toamna curenta. Radu Baranov reprezinta Clubul Sportiv Central „Dinamo” si este capitan la Comisariatul de Politie din Ungheni.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *