Astăzi 15 Noiembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 10:07
Abonamente

Spectacole 20 Iunie 2014, ora 06:48    Din editia print

Când și de ce nu e bine să stai acasă

Marime Font

Gala spectacolelor de licență 

Când: 20-23 iunie
De ce: Tinerii actori de pe ambele maluri ale Prutului își vor prezenta pe scenele chișinăuiene spectacolele de licență în cadrul unui Consorţiu universitar internaţional. Participă promoția 2014 de la Universitatea „G. Enescu” din Iași, Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galați, și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) din Chișinău.

Cele 12 spectacole, diverse ca viziune și ca formulă estetică regizorală, vor fi prezentate pe scenele teatrelor „Licurici”, „Luceafărul” și în cadrul AMTAP.


Program:

20 iunie

1. Unde: Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”
Ora 11.00: Spectacolul „Ultimul Don Quijote după Cervantes”, studenți din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași.
Ora 12.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Ultimul Don Quijote”.

2. Unde: Teatrul Republican „Luceafărul”
Ora. 15.00: Spectacolul „8 femei”, studenți din cadrul Universității de Arte George Enescu, Iași.
Ora 16.30: Discuţii pe marginea spectacolului „8 femei”.

3. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 19.00: Spectacolul „Cântăreaţa cheală”, studenți din cadrul Universități „Dunărea de Jos”, Galaţi.
Ora 20.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Cântăreaţa cheală”.

21 iunie

1. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 10.00: Spectacolul „Răţușca cea urâtă”, studenți din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 11.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Răţușca cea urâtă”.

2. Unde: AMTAP, sala 122
Ora 15.00: Spectacolul „Afară, în faţa ușii”, studenți din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași.
Ora 16.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Afară, în faţa ușii”.

3. Unde: Teatrul „Luceafărul”
Ora 18.00: Spectacolul „Frumoasa și bestia”, studenți din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 19.30: Discuţii pe marginea spectacolului „Frumoasa și bestia”.

22 iunie

1. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 11.00: Spectacolul „Steaua lui Guguţă”, studenți din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 12.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Steaua lui Guguţă”.

2. Unde: Teatrul „Luceafărul”
Ora 18.00: Spectacolul „Gaiţele”, studenți din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, Galaţi.
Ora 19.40: Discuţii pe marginea spectacolului „Gaiţele”.

23 iunie

1. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 11.00: Spectacolul „Bună dimineaţa sau Cântecul de lebădă al greierilor fripţi”, recital susţinut de către studenţii specialităţii Actor de teatru cu păpuși, din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 12.30: Discuţii pe marginea spectacolului „Bună dimineaţa sau Cântecul de lebădă al greierilor fripţi”.

2. AMTAP, sala 122
Ora 15.00: Atelier „Expresia corporală - mijloc de expresivitate esenţial în arta actorului pentru studenţii din Galaţi și Iași”, ţinut de Ianoș Petrașcu, lector superior la AMTAP, Chișinău.

3. Teatrul „Luceafărul”
Ora 19.00: „L’amour toujours”, recital susţinut de către studenţii specialităţii Actor teatru, cinema, regie, din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 20.30: Discuţii pe marginea spectacolului „L’amour toujours”.

4. Teatrul „Luceafărul”
Ora 21.30: Închiderea oficială a Galei spectacolelor „Tineri actori de pe ambele maluri ale Prutului în scena chișinăuiană”.

Nopțile Pianistice, ediția XII

Când: 22-26 iunie
Unde: Sala cu Orgă

22 iunie
Ora 19.00: Recital de pian, de Ashot Khachatourian, din Armenia-Belgia. În program: Beethoven, Chopin, Prokofiev, Schubert.

24 iunie
Ora 19.00: Seara ansamblurilor cu pian, de Cvartetul Național de Coarde, cu Olga Iuhno la pian și Cristian Florea la violoncel. În program: Brahms – „Sonata nr. 1”, pentru violoncel și pian; Beethoven – „Sonata nr. 4”, în Do major pentru violoncel și pian; Dvorak – „Piano Quintet nr. 2 „Dumka”, op. 81.

26 iunie
Ora 19.00: Seara concertelor de pian, de Orchestra națională de Cameră, cu dirijorul Valentin Doni, din Moldova-România și soliștii Nicolas Bourdoncle, din Franța, Ecaterina Baranova, din Moldova, și Andrei Licareț, din România. În program: Concerte de Mozart, Beethoven, Chopin.

Festivalul „Ia Mania”

Când: 21 iunie, ora 11.00 - 22 iunie, ora 22.00
Unde: s. Holercani, r-nul Dubăsari

De ce: Veți avea ocazia să petreceți weekendul într-o călătorie la țară, la Festivalul „Ia Mania”. Organizatorii au ales genericul „Festivalul Artelor Născute din Tradiții”. Aceasta înseamnă că nu doar costumul național sau ia, ci orice manifestare de artă, tradițională sau modernă, ce poartă amprenta tradițiilor noastre românești vor fi prezente în cadrul acestui eveniment.
În cadrul festivalului veți putea observa Concursul tinerilor designeri „Mândria”, participă la Conferința „Podul de Flori”, unde vor fi prezentate poveștile de succes a zece artiști din Moldova și România.
Pentru a ajunge la destinație, puteți folosi ruta de maxi-taxi Chișinău-Holercani. Minibusurile vă vor aștepta la stația de vizavi de Circul din Chișinău. Acestea vor avea un marcaj special.

Sărbătoarea Muzicii, ediția a XV-a

Când: 21 iunie, ora 18.00
Unde: satul de vacanţă „Crângul Privighetorilor”, com. Izbişte, Criuleni

Program:
Ora 18.00-19.30: Program folcloric, la stejarul de la canton
Ora 20.00-21.00: Meci de fotbal, la stadionul „copiilor buni”
Ora 21.00: Muzică și dans în aer liber, ca de obicei, cu interpreți vechi și noi.

Transport de la Clinica „Sancos”. Plecare - ora 17.00.

Un articol de: Ana Gherciu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 10:07

Patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 48 de ani, au fost reținuți în cadrul cauzei penale privind circulația ilegală de droguri, gestionată de către procurorii Procuraturi pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:57

Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova va avea loc la 22 noiembrie la București, a declarat astăzi, în debutul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:52

Guvernul Marii Britanii a aprobat, miercuri, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunțat premierul Theresa May.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:45

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a adresat ucrainenilor cu ocazia comemorării Holodomorului și le-a spus de ce a decis să acorde autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Declarația lui Bartolomeu a fost publicată pe site-ul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei din SUA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:32

„Politica externă a Rusiei este alcătuită dintr-un amestec bizar de tradiții ale birocrației corupte și ale lumii interlope. Europenii încearcă să-și bazeze acțiunile pe cu totul alte idei despre realitate, de aceea, aceleași lucruri pentru Kremlin și Europa au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:29

Activitatea pe care a desfășurat-o Partidul Democrat prin decidenții din Guvern și Parlament, nu putea să nu aducă rezultate. PDM a înregistrat o creștere în sondaje pentru că în ultimul an s-a axat pe acțiuni, iar răspunsurile celor care au participat la sondaj au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:17

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, spune că nu e mirat de preferințele alegătorilor, reliefate în sondajul prezentat ieri de Compania IMAS. Mai mult, analistul susține că ar fi explicabil de ce crește în preferințe Partidul Democrat (PD) și descresc Partidul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 08:31

Comitetul de Stat pentru Venituri din Armenia a efectuat un control la ”Gazprom Armenia”, filiala conercnului rus in aceasta tara cauzaziana, unde a descoperit mai multe încălcări și cazuri de evaziune fiscală la scara mare, potrivit RBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 08:30

Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, transmite IPN cu referire la un proiect aprobat în ședința Guvernului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 08:26

Avertismentul meteorologilor: vremea se va răci în următoarele zile în spațiul românesc (INFOGRAFIC)

Vremea se răcește începând de joi până duminică, avertizează meteorologii. Temperaturile vor fi mai mici cu aproape opt grade față de cele normale pentru această perioadă. În majoritatea regiunilor va ploua, așa cum arată prognoza pe următoarele zile.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 08:19

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, salută ajungerea la un consens privind Brexitul, precizând că acordul înseamnă "garanţii ferme pentru românii din Marea Britanie". 

( ) Citeşte tot articolul

Frumusețe 15 Noiembrie 2018, ora: 00:02

Cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că dacă adaugi zahăr în şampon, o serie de afecţiuni ale scalpului vor dispărea. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Noiembrie 2018, ora: 00:02

Grâul a devenit unul dintre cele mai controversate alimente de pe planetă din cauza faptului că are în componenţa sa gluten – o proteină care, susţin unii, cauzează o mulţime de afecţiuni, de la obezitate la depresie. Catherine Price a investigat ce efecte are glutenul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 21:01

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează prezumata imixtiune a Fundației Open Dialog în politica moldovenească, Igor Vremea, a făcut astăzi publice întrebările la care urmau să răspundă lidera PAS, Maia Sandu, dar și liderul PPDA, Andrei Năstase,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 19:20

Guvernul a adoptat astăzi hotărârea, potrivit căreia, din data de 1 ianuarie 2019, bătrânii care au o pensie mai mică decât minimul de existență, adică 1.589 de lei, vor primi pensii majorate cu 10 la sută. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 17:36

Preşedinta UNJR Dana Gîrbovan: Rezolutia Parlamentului European impotriva Romaniei, sub pretextul ca apara statul de drept, desconsidera insasi valorile cuprinse in conventiile si tratatele invocate in preambul, valori pe care s-a fondat Uniunea Europeana.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 17:35

Guvernul a aprobat astăzi regulamentul privind funcționarea căminelor studențești. Documentul prevede îmbunătățirea condițiilor de trai în căminele studențești, precum și condiții facilitate de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 17:06

Proiectele sociale de anvergură, derulate de Guvernul Filip sunt apreciate de cetățeni. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj de opinie, realizat de IMAS și prezentat astăzi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 16:58

Europarlamentarul Andi Cristea, copreședintele grupului de prietenie parlamentară UE-RM, susține că votul de astăzi al Parlamentului European, care vizează Republica Moldova, este un document politizat, care nu-şi are locul în context electoral. Amintim că Parlamentul European a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 15:13

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a păstrat astăzi, 14 noiembrie, verdictul Curții de Apel în dosarul lui Veaceslav Platon. Magistrații CSJ au declarat drept neîntemeiat recursul depus de avocații acestuia împotriva deciziei CA. Prin urmare, a fost menținută condamnarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 15:09

Raportorul Parlamentului European pentru Georgia, Andrej Mamikins, a criticat, într-un discurs rostit marți seara, dorința unor deputați de a critica această țară, în condițiile în care acolo se desfășoară alegeri prezidențiale. Înaltul oficial de a Bruxelles...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 14:46 de Natalia Hadârcă

La această concluzie a ajuns un grup de cercetători care a studiat situația comunităților din apropierea frontierei Localitățile de pe ambele maluri ale Prutului au fost puternic ideologizate în perioada sovietică. Oamenilor li se impunea ideea că, pe celălalt mal, nu pot...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)