Când: 20-23 iunie
De ce: Tinerii actori de pe ambele maluri ale Prutului își vor prezenta pe scenele chișinăuiene spectacolele de licență în cadrul unui Consorţiu universitar internaţional. Participă promoția 2014 de la Universitatea „G. Enescu” din Iași, Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galați, și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) din Chișinău.
Cele 12 spectacole, diverse ca viziune și ca formulă estetică regizorală, vor fi prezentate pe scenele teatrelor „Licurici”, „Luceafărul” și în cadrul AMTAP.
Program:
20 iunie
1. Unde: Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”
Ora 11.00: Spectacolul „Ultimul Don Quijote după Cervantes”, studenți din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași.
Ora 12.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Ultimul Don Quijote”.
2. Unde: Teatrul Republican „Luceafărul”
Ora. 15.00: Spectacolul „8 femei”, studenți din cadrul Universității de Arte George Enescu, Iași.
Ora 16.30: Discuţii pe marginea spectacolului „8 femei”.
3. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 19.00: Spectacolul „Cântăreaţa cheală”, studenți din cadrul Universități „Dunărea de Jos”, Galaţi.
Ora 20.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Cântăreaţa cheală”.
21 iunie
1. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 10.00: Spectacolul „Răţușca cea urâtă”, studenți din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 11.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Răţușca cea urâtă”.
2. Unde: AMTAP, sala 122
Ora 15.00: Spectacolul „Afară, în faţa ușii”, studenți din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași.
Ora 16.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Afară, în faţa ușii”.
3. Unde: Teatrul „Luceafărul”
Ora 18.00: Spectacolul „Frumoasa și bestia”, studenți din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 19.30: Discuţii pe marginea spectacolului „Frumoasa și bestia”.
22 iunie
1. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 11.00: Spectacolul „Steaua lui Guguţă”, studenți din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 12.00: Discuţii pe marginea spectacolului „Steaua lui Guguţă”.
2. Unde: Teatrul „Luceafărul”
Ora 18.00: Spectacolul „Gaiţele”, studenți din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, Galaţi.
Ora 19.40: Discuţii pe marginea spectacolului „Gaiţele”.
23 iunie
1. Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
Ora 11.00: Spectacolul „Bună dimineaţa sau Cântecul de lebădă al greierilor fripţi”, recital susţinut de către studenţii specialităţii Actor de teatru cu păpuși, din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 12.30: Discuţii pe marginea spectacolului „Bună dimineaţa sau Cântecul de lebădă al greierilor fripţi”.
2. AMTAP, sala 122
Ora 15.00: Atelier „Expresia corporală - mijloc de expresivitate esenţial în arta actorului pentru studenţii din Galaţi și Iași”, ţinut de Ianoș Petrașcu, lector superior la AMTAP, Chișinău.
3. Teatrul „Luceafărul”
Ora 19.00: „L’amour toujours”, recital susţinut de către studenţii specialităţii Actor teatru, cinema, regie, din cadrul AMTAP, Chișinău.
Ora 20.30: Discuţii pe marginea spectacolului „L’amour toujours”.
4. Teatrul „Luceafărul”
Ora 21.30: Închiderea oficială a Galei spectacolelor „Tineri actori de pe ambele maluri ale Prutului în scena chișinăuiană”.
Când: 22-26 iunie
Unde: Sala cu Orgă
22 iunie
Ora 19.00: Recital de pian, de Ashot Khachatourian, din Armenia-Belgia. În program: Beethoven, Chopin, Prokofiev, Schubert.
24 iunie
Ora 19.00: Seara ansamblurilor cu pian, de Cvartetul Național de Coarde, cu Olga Iuhno la pian și Cristian Florea la violoncel. În program: Brahms – „Sonata nr. 1”, pentru violoncel și pian; Beethoven – „Sonata nr. 4”, în Do major pentru violoncel și pian; Dvorak – „Piano Quintet nr. 2 „Dumka”, op. 81.
26 iunie
Ora 19.00: Seara concertelor de pian, de Orchestra națională de Cameră, cu dirijorul Valentin Doni, din Moldova-România și soliștii Nicolas Bourdoncle, din Franța, Ecaterina Baranova, din Moldova, și Andrei Licareț, din România. În program: Concerte de Mozart, Beethoven, Chopin.
Când: 21 iunie, ora 11.00 - 22 iunie, ora 22.00
Unde: s. Holercani, r-nul Dubăsari
De ce: Veți avea ocazia să petreceți weekendul într-o călătorie la țară, la Festivalul „Ia Mania”. Organizatorii au ales genericul „Festivalul Artelor Născute din Tradiții”. Aceasta înseamnă că nu doar costumul național sau ia, ci orice manifestare de artă, tradițională sau modernă, ce poartă amprenta tradițiilor noastre românești vor fi prezente în cadrul acestui eveniment.
În cadrul festivalului veți putea observa Concursul tinerilor designeri „Mândria”, participă la Conferința „Podul de Flori”, unde vor fi prezentate poveștile de succes a zece artiști din Moldova și România.
Pentru a ajunge la destinație, puteți folosi ruta de maxi-taxi Chișinău-Holercani. Minibusurile vă vor aștepta la stația de vizavi de Circul din Chișinău. Acestea vor avea un marcaj special.
Când: 21 iunie, ora 18.00
Unde: satul de vacanţă „Crângul Privighetorilor”, com. Izbişte, Criuleni
Program:
Ora 18.00-19.30: Program folcloric, la stejarul de la canton
Ora 20.00-21.00: Meci de fotbal, la stadionul „copiilor buni”
Ora 21.00: Muzică și dans în aer liber, ca de obicei, cu interpreți vechi și noi.
Transport de la Clinica „Sancos”. Plecare - ora 17.00.
|
Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolulAceasta a plecată de acasă în data de 23 februarie, în jurul orei 08:30, iar de atunci este de negăsit.
( ) Citeşte tot articolulO oaie rătăcită numită Baarack, care a fost salvată dintr-o pădure din Australia, cântărea atât de mult din cauza lânii încât animalul abia mai putea vedea, potrivit news.ro.
( ) Citeşte tot articolulGuvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova. Aceasta este prima tranșă din totalul de 200.000 de doze care vor fi trimise statului vecin, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.
( ) Citeşte tot articolulNoi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulCel mai des suferă de boli copiii care au părinţi aflaţi în dificultate, arată datele studiului naţional privind situaţia copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolulPârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolul