Astăzi 23 Iulie 2019, Marţi - Ultima actualizare la ora 14:11
Abonamente

Cultură 19 Septembrie 2014, ora 07:06    Din editia print

Când și de ce nu e bine să stai în casă

Marime Font

Târgul de carte 

Când: 18-21 septembrie

Unde: MOLDEXPO


De ce: Acum are loc a IV ediție a Târgului de carte, care are drept scop promovarea cărţii şi a serviciilor specializate în domeniul învăţământului. În cadrul evenimentului veți găsi cărţi autohtone şi de peste hotare, manuale, publicaţii metodice, enciclopedii, literatură informativă, dicţionare, cărţi electronice; ediţii noi, studii în ţară.

De altfel vor fi organizate întâlniri cu autorii, prezentări a ediţiilor noi, conferinţe tematice cu cititorii, jocuri intelectuale, expunerea cărţilor rare şi vechi, master class-uri şi lecţii deschise, concursuri, mese rotunde pe probleme de educaţie, prezentarea instituţiilor de învăţământ.

Noaptea filmelor sub stele

Când: 12-28 septembrie, ora 18.40

Unde: Muzeul Național de Arheologie și Istorie (MNAI)

De ce: Atmosfera anilor '50 se va renaște pe teritoriul muzeului, unde vor rula zece filme produse în această perioadă. Evenimentul are drept scop colectarea fondurilor pentru un azil, din prețul biletelor de intrare. Toate aceste filme vor fi rulate în aer liber, astfel organizatorii îndeamnă spectatorii să vină pregătiți cu pături și haine calde. Filmele vor fi difuzate în limba engleză cu subtitrări în română.

Preț: 15 lei

Program:

19. 09 – Filmul „It's a wonderful life” (n.red. „Este o viață minunată”) anul 1946
20. 09 – Filmul „Some like it Hot” (n.red.: „Unora le place jazz-ul”), anul 1959
25. 09 – Filmul „Sabrina”, anul 1954
26. 09 – Filmul „Cyrano de bergerac”, anul 1950
27. 09 – „Breakfast at Tiffany's” (n.red.: „Mic dejun la Tiffany”), anul 1961
28. 09 – Filmul „The Apartment” (n.red.: „Apartamentul”), anul 1960

19 septembrie

Concert simfonic

Când: ora 18.00

Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

De ce: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și Capela Corală Academică „Doina” vor interpreta uverturile operelor „L'italiana in Algeri” și „Semiramide”, de G. Rossini, uvertura operei „Nabuco”, „Trubadurul”, „Aida” și coruri din operele „Nabuco”, de G. Verdi și Simfonia nr.5, de L. van. Beethoven.

Târgul de haine vintage

Când: ora 10. 00-18.00

Unde: str. Dacia 20, salonul New Look

De ce: Garderoba fiecărei femei merită condimentată cu noi ţinute şi accesorii asortate, gata să facă faţă oricărei provocări, mai cu seamă acuma toamna!

Rochiţe de toamnă, pulovere, pantaloni - toate în culori vii, multă dantelă şi pălării, mănuşi glace şi voal georgette, bijuterii şi eşarfe elegante, pantofi, genţi şi bijuterii vă aşteaptă să le descoperiţi la târg. Sunteți invitate la Târgul de haine vintage, unde veți avea ocazia să alegeți piese vestimentare şi accesorii unice, handmade pentru fiecare stil şi fiecare buzunar!

20 septembrie

Concert „Subcarpați”

Când: ora 22.00

Unde: Tipografia 5

De ce: De această dată, formaţia vizitează Moldova cu toţi membrii care participă la crearea pieselor. Susținere mare întregii echipe „Subcarpați” care va prezenta ultimul lor album „Pielea de găină”. Albumul a fost lansat în data de 13 iunie 2014.

Spectacolul „Cântecul mierlei”

Când: ora 11.00

Unde: Teatrul „Licurici”

21 septembrie

Festivalul râului Bâc „Iubește-ți râul!”, ediția II

Când: orele 11.00 - 20.30

Unde: Complexul etno-cultural VATRA

De ce: Festivalul râului Bâc este locul unde natura şi dragostea se contopesc în folclor. Scopul acestui eveniment este de a readuce la viaţă râul Bâc şi pentru a uni toţi oamenii care locuiesc în bazinul acestuia. În cadrul acestuia peste 400 de artişti populari din regiune vor reînvia tradiţiile strămoşilor noştri pentru a transmite o suflare nouă râului. Alături de artiştii populari din localităţile bazinului, la festival vă aşteaptă şi surorile Osoianu, promotoare veritabile ale folclorului autentic, Maria Iliuţ, artistă exemplară în Moldova, Dara, tânăra interpretă care va bucura publicul cu un recital de excepție, inspirat din muzica folclorică, formația Catharsis și Vali Boghean Band, îndrăgit artist basarabean cu voce și creație excepțională.

De asemenea, oaspeții și invitații festivalului vor putea savura bucate tradiţionale şi vin de casă, muzică bună, multă distracție, voie bună și atmosferă de sărbătoare. Pe copii îi aşteaptă distracţii pe măsură, precum body art, modelare în lut polimeric, teatru de păpuşi, plimbări cu poneiul, ateliere de arta olăritului.

(A.G.)

Un articol de: Ana Gherciu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 14:11

Recent, Microsoft a introdus noi reguli pentru utilizatorii serviciilor sale. Din cauza uneia dintre modificări te poți trezi cu contul șters. Compania reduce acum perioada de timp pentru care un cont poate fi inactiv înainte să îl închidă. Astfel, Microsoft și-a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 14:04

 O formă de malarie rezistentă la medicamente se răspândește rapid în Asia Tulpini de malarie rezistente la două medicamente cheie împotriva acestei boli se răspândesc în Vietnam, Laos şi nordul Thailandei, după ce numeroase cazuri au fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 13:55

Un microbuz care transporta mai mulți copii într-o excursie a fost implicat, marți, într-un accident produs pe DN1D, la Albești Paleologu. Microbuzul circula regulamentar și a fost lovit de o mașină care depășea un autoturism rămas în pană pe marginea drumului, scrie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 13:50

ULTIMA ORĂ / O cunoscută activistă LGBT din Rusia a fost ucisă în Sankt Petersburg. Ar fi fost înjunghiată de mai multe ori

ULTIMA ORĂ / O cunoscută activistă LGBT din Rusia a fost ucisă în Sankt Petersburg. Ar fi fost înjunghiată de mai multe ori

Elena Grigorieva, una dintre cele mai proeminente activiste ale comunității LGBT din Rusia, a fost găsită moartă în Sankt Petersburg.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 13:42

Incident tragic pe terasa unui hotel din județul Iași: cadavrul unui bărbat, care era sumar îmbrăcat, a fost descoperit marți dimineață. La scurt timp de la descoperire, autoritățile au fost alertate prin numărul 112.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 23 Iulie 2019, ora: 13:20

Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, marți, în Birou Politic Național. Urmează ca propunerea să fie validată în CEx. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 13:13

Prim-ministrul, Maia Sandu, și speakerul, Zinaida Greceanii, pleacă astăzi într-o vizită oficială la Bruxelles. Acolo, vor avea mai multe întrevederi, printre care cu Traian Băsescu dar și liderul grupului „Renew” Dacian Cioloș.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 13:08

Oamenii au votat dintotdeauna. Pentru că este dificil să adopți decizii care influențează viața unei comunități fără a putea cuantifica cu exactitate preferințele membrilor acestor comunități. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 13:01

Propunerea unui om de afaceri pentru alegerile primarului din Chișinău

Propunerea unui om de afaceri pentru alegerile primarului din Chișinău

Omul de afaceri și activistul Dmitri Voloșin a lucrat o zi alături de muncitorii care repară străzile din Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 12:48

Bulgaria renunță la votul electronic / Opoziția și avocatul poporului văd în decizie un semn că se pregătește fraudarea alegerilor locale

Bulgaria renunță la votul electronic / Opoziția și avocatul poporului văd în decizie un semn că se pregătește fraudarea alegerilor locale

 La propunerea guvernului Borisov, majoritatea parlamentară compusă din partidul centrist GHERB și naționaliștii din „Patrioții uniți” a decis renunțarea la votul cu mașină electronică în alegerile locale și cele parlamentare, dar menținerea votului pentru cele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 11:16

Alegerile locale NU POT FI ORGANIZATE în aceeași zi cu alegerile pentru circumscripțiile unde deputații și-au dat demisia

Alegerile locale NU POT FI ORGANIZATE în aceeași zi cu alegerile pentru circumscripțiile unde deputații și-au dat demisia

„Recomandarea e de a face aceste alegeri împreună cu alegeri locale noi, măcar pentru un pic de economie de bani, dar trebuie să facă", a menționat Valeriu Pașa, expert Watchdog.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 11:14

Vlad Melnic este noul pretor al sectorului Râșcani al capitalei. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, informează MOLDPRES. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 23 Iulie 2019, ora: 11:04

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, a avut o întrunire cu viitorii candidați PLDM pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Evenimentul a avut loc la Căușeni, cu participarea președintelui liberal-democrat al raionului Căușeni, Ion...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 11:01

Cartea unui autor de bestseller din Israel, a fost tradusa in Rusia omițându-se fragementul despre ”Putin minicinosul” și distorsionându-se capitolul despre invazia din Crimeea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:50

Rareș Bogdan, vedeta Realitatea TV, face o propunere șoc. El cere arestarea unor politicieni de prim rang, printre care Traian Băsescu, Ludovic Orban și Anca Boagiu, sub acuzația de subminare a economiei naționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:44

Două femei îmbrăcate în haine monahale au îngrozit mai mulți locuitori ai orașului Vaslui. Cele două femei aveau un comportament haotic și se adresau cu „maică”. Incidentele au avut loc duminică, 21 iulie și luni, 22 iulie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:10

După o primăvară și început de vară cu prețuri înalte pentru cartofi, producătorii din țară sunt nevoiți să vândă tuberculii cu un preț caracteristic soiurilor de toamnă, mai mic decât cel așteptat. Potrivit acestora, pentru un kilogram de cartofi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:03

Guvernul britanic își ia angajamentul de a combate total fenomenul fumatului până în anul 2030, o parte a unui ansamblu de măsuri luate cu scopul de a elimina cauzele afecțiunilor de sănătate care pot fi prevenite, scrie BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 09:29

Maia Sandu nu vrea să spună CINE va fi candidatul comun al blocului ACUM pentru Chișinău

Premierul Maia Sandu, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și co-președinte al Blocului ACUM, a anunțat, repetat, că la alegerile locale generale vor avea un candidat comun pentru Primăria Chișinău, împreună cu Platforma Demnitate și Adevăr.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 23 Iulie 2019, ora: 08:23

VESTE BUNĂ pentru partidele mici din R. Moldova - Pragul electoral ar putea fi coborât la 4%

VESTE BUNĂ pentru partidele mici din R. Moldova - Pragul electoral ar putea fi coborât la 4%

Un prag electoral de 4% pentru partidele politice, de 6% pentru blocurile electorale și de 1% pentru candidații independenți. Este concluzia participanților la audierile publice asupra proiectului privind anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel pe liste de partid, organizate...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 07:52

Sindromul copilului cuminte nu este un mit. El există şi face victime în rândul copiilor. Dacă trăiți în România, este imposibil să nu fi auzit în repetate ori următoarea întrebare: Copilul vostru e cuminte? Dacă voi, părinții, n-ați știut cum să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 23 Iulie 2019, ora: 07:30

Pe 23 iulie 1822 a avut loc restabilirea domniilor pamântene în principatele române.  

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)