Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Atitudini 1 Ianuarie 2012, ora 20:18

Marime Font

Când le vom plăti pensii grase pacificatorilor-ocupanţi ruşi?

 Ruşii au un talent extraordinar de a falsifica realităţile şi cuvintele ce le semnifică. 

 
 
 

După ce au ocupat state independente sau teritorii ale unor ţări suverane, tot ei şi-au proclamat crimele drept eliberare. Mai mult, au obligat, prin acorduri cinice, unele foste ţări postsovietice fraiere ce nu se pot zmulge de sub influenţa lor nefastă, să plătească soldăţoilor ocupanţi pensii şi indemnizaţii (ultimele inclusiv apropiaţilor lor, de 9 mai) care le seacă bugetul public, şi încearcă, prin intermediul marionetelor lor (în RM - PCRM şi alte partide proruse) să impună legi care să interzică alte interpretări ale istoriei decât cea rusă, catalogându-le drept "falsificare a istoriei".

Evident că noii ocupanţi ruşi nu puteau fi numiţi altfel decât "pacificatori". Nu contează ce fac ei acolo, că împuşcă oameni nevinovaţi, că interzic libera circulaţie - ei reprezintă forţa binelui şi trebuie veneraţi în consecinţă.Respectiv, aşteptăm cu sufletul la gură să le fie ridicat câte un monument fastuos la Chişinău şi în toate centrele raionale, evental şi în localităţile săteşti basarabene. Să le fie acordate pensii şi indemnizaţii atât lor, cât şi urmaşilor urmaşilor lor. Şi urmaşilor urmaşilor văduvelor şi amantelor lor de pacificatori, rudelor de al 7-lea grad. Că unde e minte de moldovean, sunt necesare şi mâini pe măsură, de rob.

indubitabel.blogspot.com

Un articol de: Opinia Cititorului
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul