Tendințe

Când mergi la plajă, alege alb

 Un mare procent din geanta de voiaj ar trebui să conţină haine albe. Acestea, în combinaţie cu tonuri de bleu şi albastru ultramarin, transmit o plăcută senzaţie de răcoare, lejeritate şi confort.
Dintre piesele vestimentare potrivite la plajă votăm rochiţele şi salopetele.
Acestea nu ar trebui să fie nicidecum fixe sau mulate pe corp, ci destul de largi cât să te simţi confortabil. Rochiţele extrem de simple de plajă se pot transforma, cu ajutorul accesoriilor, în ţinute mai compexe, de mers la terasă sau la plimbare pe faleză. Pentru un registru mai bogat, trebuie să ai la tine câteva şaluri de culoarea mării, două-trei centuri late în culori naturale şi câteva coliere de efect. Sandalele romane sau şlapii cu platformă reprezintă în materie de accesorii un must have.
Combinezonul, de asemenea, e foarte la modă în sezon, iar dacă mai e şi alb, fă-i neapărat un loc în bagaj.
Pentru fetele tinere sunt potrivite rochiţele albe, scurte, cu sau fără bretele. În dimineţile răcoroase, rochiile se pot combina cu veste din jeans.
Doamnelor li se vor potrivi rochiile lungi, peste genunchi. Pălăriile de soare, şalurile de pe umeri şi coşurile mari de pai vor completa imaginea romantică.
A purta alb este, deci, ceva mai complex decat simplitatea sugerata de culoare. Mai jos, un ghid de `buna purtare` a tuturor pieselor vestimentare albe din garderoba ta.
Mai intai de toate, asigura-te ca te prinde bine albul. Culoarea nu se potriveste chiar tuturor, insa albul este o nuanta pe care multa lume o poate purta fara probleme. O culoare calda a pielii se potriveste de minune cu album. Daca esti bronzata sau, pe de alta parte, daca in mod natural ai o culoare mai inchisa a tenului, albul arata minunat. Daca, in acelasi timp, albul te face sa pari spalacita, evita-l pe cat posibil.
Inainte de a face cumparaturi, verifica transparenta materialului rochiei. Alege una dintr-un material rezistent si opac pentru a preintampina eventualele surprize. Iata cum poti face testul: plaseaza rochia in dreptul unei surse de lumina si tine o mana in spatele rochiei. Incearca sa detectezi mana din spatele rochiei si sa observi cat este de evidenta. Daca poti vedea culoarea si forma mainii, e un semn clar de nepotrivire. Stii la ce ma refer, nu?
De asemenea, poarta lenjerie de culoare pielii. Nu purta una alba sau orice alta culoare, tot iese in evidenta.
In ceea ce priveste pantofii, poti alege cam orice. Albul este culoarea puritatii si simplitatii. Bineinteles, daca vrei sa iesi in evidenta, poti opta pentru niste tocuri rosii. Daca nu, sandalele simple te vor scoate, din nou, din impas.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *