Editorial

Când se suie scroafa-n pom, cine tace nu e om!

N-am știut să tac nicicând,
Și de-aceea, vrând-nevrând,
Am făcut să latre câinii
Și mi-am pus în cap stăpânii

(Tudor Gheorghe)

Dar cine sunt participanții la această complicitate?

În primul rând sunt boierii zilei… Nomenclatura sovietică rămasă pe ambele maluri ale Nistrului și-a împărțit frăţeşte puterea şi a inventat conflictul transnistrean pentru a justifica lipsa oricărei posibilităţi viitoare de progres. ŞI CU TRANSNISTRIA CE FACEM? – o întrebare care apare mereu, aproape cu un rânjet mare pe fețele celor care nu vor decât să rămână ei în vârful bucatelor. Rotiri la putere între familiile conducătoare, de genul Lucinschi-Snegur-Voronin sunt vizibile ca bună-ziua și numai un orb nu poate înțelege că ei stau și în spatele episoadelor de genul furtului miliardului. Plahotniuc, „marele" oligarh, este un exponent al acestui sistem – și nu un atât de mare strateg cum e prezentat de mass-media de „opoziție". În mod real, oricine ar conduce în statul R. Moldova, criza nu se poate decât adânci pentru că acest stat este ținut captiv încă de la crearea lui, pe baze nenaturale! Iar pentru Plahotniuc și cei ca el, tot Tudor Gheorghe o zice cel mai bine:
Celor care vor să fie
Lipitori pe sărăcie,
Dă-le tot ce vor, sărmanii,
Și la noapte schimbă banii.

Apoi, desigur este „OPOZIȚIA" complice. Alți oligarhi, gata să preia puterea, mimând sinceritatea. Pe ce baze s-a îmbogățit Dodon? Nu pentru că a speculat pe seama amărâților cărora le-a fost indusă o frică de România și care sunt ținuți prizonieri ai unei ideologii sovietice? Cum ar putea, vreodată, Dodon, a cărui mamă predă limba română, să recunoască cine este? Nu poate pentru că altfel n-ar mai fi sluga utilă din prezent. Dar verii Țopa, din Frankfurt, nu din privatizările realizate în anii 90 s-au îmbogățit? Dar Filat, pușcăriașul zilei? ACUM ÎNȚELEGEȚI DE CE NU E CHIP SĂ RECUNOASCĂ VREUNII DIN EI CĂ SINGURA SOLUȚIE ESTE UNIREA?

Mergem mai departe către presa plătită cu bani grei!
Continuăm cu cei care fac sondaje de opinie și mint privind numărul celor care vor Unirea? Nu mă credeți? am scris acum două ediții despre ei dar dacă vreți să vedeți cum se manipulează sondajele conform celor scrise de mine, căutați cine este vicepreședintele partidului Maiei Sandu, doamna Daniela Terzi-Barbăroșie. Un indiciu: Barometrul Opiniei Publice, care a îndrăznit ca în 4 luni să crească cu 16% procentul celor care nu vor unirea!

Și continuăm apoi către cetățeni, cei care își fac idoli falși din acești oameni și chiar își închipuie că „va fi mai bine în republică".
Da, da, imediat, chiar acum, după ce scăpaţi de agrarieni – comunişti – oligarhi (oare ce se va mai inventa în continuare?). Imediat veţi ajunge acolo unde vreţi: să fiţi următoarea Elveţie!

Aveți pe mâini blestemul atâtor destine ratate și veți fi blestemați pe veci dacă nu rupeți acest lanț de complicitate!
Desigur, și frații de peste Prut sunt complici. Aceia dintre ei care tac și o țin ca proștii întruna cu integrarea europeană a Republicii Moldova sunt oameni fără conștiință de neam și vor ajunge niște biete slugi la cheremul marilor puteri (adică a celora care știu că a fi mare ține de aspirații, nu de plocoane).

Hai să ne facem Țara MARE: 2018 – Viitorul sună bine…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *