Astăzi 20 Iunie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 19 Iunie 2018
Abonamente

a

 
 
 

Actualitate 14 Iunie 2018, ora 10:53

Când va fi dat startul sezonului estival la Vadul lui Vodă

Marime Font

Zona de agrement poate găzdui până la zece mii de persoane.

Sezonul estival în zona de agrement de la Vadul lui Vodă va fi inaugurat duminică, la ora 14.00. Primarul localității, Iurie Onofreiciuc, a comunicat pentru Sputnik că pentru prima dată după o întrerupere îndelungată, va fi organizat și un concert cu această ocazie.

Primarul a menționat că în ultimii doi ani prețurile în zona de agrement de la Vadul lui Vodă s-au stabilizat. O cameră confortabilă pentru două persoane costă aproximativ 350 — 400 lei pentru 24 de ore. Onofreiciuc a vorbit totodată de calitatea deosebită a aerului în cea mai cunoscută zonă de odihnă din Moldova.„Încă pe timpurile sovietice s-au luat probe ale aerului atmosferic de la Vadul lui Vodă. Specialiștii au constatat că acesta conține o concentrație mare de oxigen, fiind influențat și de vaporizarea apei din Nistru. Trei curenți de aer mixează totul, creând astfel un aer unic", explicat Onofreiciuc.

Acesta afirmă că, după ce zona de agrement a trecut în subordinea administrației locale, au fost executate lucrări importante pentru amenajarea spațiului de odihnă.

În special, a fost reîmprospătat nisipul de pe plajă, au fost create spații suplimentare pentru copii și adulți. Pentru menținerea ordinii în zona de odihnă, autoritățile locale cheltuiesc circa trei milioane de lei anual. Însă pentru a o moderniza, sunt necesare fonduri suplimentare.

Administrația de la Vadul lui Vodă caută mijloacele financiare necesare pentru înlocuirea aleilor asfaltate, construcția unui teatru de vară. Însă infrastructura învechită nu este singura problemă care le dă bătăi de cap autorităților locale.

„Nivelul Nistrului în zona plajei este în scădere. Nivelul actual al apelor corespunde celui înregistrat anul trecut în luna august, cea mai toridă lună a sezonului", a spus edilul.

Zona de agrement de la vadul lui Vodă a fost înființată în anii `60 ai secolului XX. Capacitatea de cazare este de până la 10 mii de persoane.

Sursa: sputnik.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 6 Iunie 2018, de Dan Nicu

Războiul ruso-ucrainean al atentatelor

De peste patru ani, Ucraina se confruntă cu agresiunea militară a Rusiei în regiunile din estul ţării, după ce trupele ruse au ocupat peninsula Crimeea.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 5 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Ce au pierdut tinerii din R. Moldova?

Am trecut de suficient de multe ori Prutul, pentru a înțelege, chiar dacă poate nu exhaustiv, starea de spirit a tinerilor din R. Moldova.

() Citeşte tot articolul