Astăzi 16 Octombrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 20:07
Abonamente

Actualitate 14 Iunie 2018, ora 10:53

Când va fi dat startul sezonului estival la Vadul lui Vodă

Marime Font

Zona de agrement poate găzdui până la zece mii de persoane.

Sezonul estival în zona de agrement de la Vadul lui Vodă va fi inaugurat duminică, la ora 14.00. Primarul localității, Iurie Onofreiciuc, a comunicat pentru Sputnik că pentru prima dată după o întrerupere îndelungată, va fi organizat și un concert cu această ocazie.

Primarul a menționat că în ultimii doi ani prețurile în zona de agrement de la Vadul lui Vodă s-au stabilizat. O cameră confortabilă pentru două persoane costă aproximativ 350 — 400 lei pentru 24 de ore. Onofreiciuc a vorbit totodată de calitatea deosebită a aerului în cea mai cunoscută zonă de odihnă din Moldova.„Încă pe timpurile sovietice s-au luat probe ale aerului atmosferic de la Vadul lui Vodă. Specialiștii au constatat că acesta conține o concentrație mare de oxigen, fiind influențat și de vaporizarea apei din Nistru. Trei curenți de aer mixează totul, creând astfel un aer unic", explicat Onofreiciuc.

Acesta afirmă că, după ce zona de agrement a trecut în subordinea administrației locale, au fost executate lucrări importante pentru amenajarea spațiului de odihnă.

În special, a fost reîmprospătat nisipul de pe plajă, au fost create spații suplimentare pentru copii și adulți. Pentru menținerea ordinii în zona de odihnă, autoritățile locale cheltuiesc circa trei milioane de lei anual. Însă pentru a o moderniza, sunt necesare fonduri suplimentare.

Administrația de la Vadul lui Vodă caută mijloacele financiare necesare pentru înlocuirea aleilor asfaltate, construcția unui teatru de vară. Însă infrastructura învechită nu este singura problemă care le dă bătăi de cap autorităților locale.

„Nivelul Nistrului în zona plajei este în scădere. Nivelul actual al apelor corespunde celui înregistrat anul trecut în luna august, cea mai toridă lună a sezonului", a spus edilul.

Zona de agrement de la vadul lui Vodă a fost înființată în anii `60 ai secolului XX. Capacitatea de cazare este de până la 10 mii de persoane.

Sursa: sputnik.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 19:36

Sfîrșitul Bizanțului

Sfîrșitul Bizanțului Din editia print

Sfîrșitul Bizanțului, identificat în vulgata istoriografică cu pătrunderea sultanului Mehmed al II-lea în Constantinopol pe 29 mai 1453, surprinde tabloul unei societăți sfîșiate între opțiuni politico-religioase antagonice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 14:17

Simona Halep şi-a anunţat RETRAGEREA din turneul de la Moscova

Simona Halep şi-a anunţat RETRAGEREA din turneul de la Moscova

Simona Halep şi-a anunţat retragerea din turneul de la Moscova, din cauza problemelor de sănătate, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 13:52

Nostradamus e cel mai bun etalon pentru prostia oamenilor

Nostradamus e cel mai bun etalon pentru prostia oamenilor

 Nostradamus este un simbol universal pentru predicții de secole întregi. Acest lucru nu pare să se schimbe prea curând, deși ar trebui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 13:44

Sprijinul Londrei pentru noile sancţiuni UE contra Rusiei are scopul să submineze relaţiile UE-Rusia

Sprijinul Londrei pentru noile sancţiuni UE contra Rusiei are scopul să submineze relaţiile UE-Rusia

 Ambasada rusă în Marea Britanie a transmis că Londra depune eforturi energice în sprijinul adoptării de către UE a unor noi sancţiuni împotriva Moscovei, scopul acestei acţiuni fiind de a submina relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană după Brexit,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 16 Octombrie 2018, ora: 10:55 de Iurie Colesnic

Iurie Colesnic: În culisele Istoriei. Un pictor căzut la Țiganca

Iurie Colesnic: În culisele Istoriei. Un pictor căzut la Țiganca Din editia print

Nu știu exact dacă genealogic face parte din marele neam al Basarabilor, dar era și el un Bassarab și a căzut în luptă eliberând Basarabia în 1941.  

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Ne vedem în februarie!

Alegerile din 2018 vor avea loc până la urmă în 2019, însă campania electorală, legal sau nu, se desfășoară în voie de luni de zile. E suficient să hotărăști la ce post TV vrei să urmărești știrile că deja știi cine va fi lăudat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 8 Octombrie 2018, de Răzvan Munteanu

Războiul (geo)politic al religiei

Îmi aduc aminte participarea la o emisiune TV, imediat după evenimentele petrecute în Crimeea, când mai toată lumea era încă nedumerită de ceea ce urma să se întâmple.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md