Moldova

Candidaţii la fotoliul de primar al Chişinăului despre autonomia locală şi preferinţele politice

Declaraţii în acest sens a făcut duminică seara, 17 aprilie, în cadrul unei emisiuni de dezbateri la Publika TV, Valentina Buliga, ministru al Protecţiei Sociale, Muncii şi Familiei, propusă de Partidul Democrat la funcţia de primar al Chişinăului.

Potrivit Valentinei Buliga, şi în Republica Moldova Carta europeană privind autonomia locală trebuie să fie funcţională, indiferent cine este prim-ministru, indiferent cine este primar general. „Trebuie să continuăm perfecţionarea legislaţiei. Unicul lucru care trebuie sa ne unească este să asigurăm ca legile să funcţioneze, ca autonomia locală să fie bazată pe principii şi mecanisme clare de formare a bugetului local”, a mai spus Buliga.

Victor Bodiu, şeful Cancelariei Guvernului, desemnat drept candidat din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM), a spus, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că a comunicat cu primarul actual Dorin Chirtoacă: „Ne-am întâlnit de câteva ori, am discutat, dar nu despre atragerea de fonduri externe, ceea cu ce mă ocup eu. Au fost discuţii mai puţin consistente. Despre Formula 1”.

Dorin Chirtoaca s-a declarat hotărât să obţină un al doilea mandat din partea Partidului Liberal, dar şi s-a arătat nemulţumit de modul cum Guvernul distribuie banii şi de faptul că banii acumulaţi în Chişinău sunt distribuiţi regiunilor. Referindu-se la Victor Bodiu, actualul primar general al capitalei a spus că aceasta este un om al PLDM. „Asta este un lucru bun pentru dvs. Mai rău de alţii care nu sunt oameni de echipă. Şi prejudicii are, din păcate, întreaga Alianţă pentru Integrare Europeană”, a precizat Chirtoacă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *