Astăzi 21 Octombrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 08:35
Abonamente

Actualitate 12 Octombrie 2018, ora 19:12

Candu, către unii critici din opoziție: De unde veneau bani pentru o televiziune care astăzi ne dă lecții de moralitate, oare nu din fraudă?

Marime Font

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a sugerat unor militanţi pentru recuperarea miliardului, din tabăra opoziţiei să fie mai atenţi când vorbesc despre beneficiarii de pe urma fraudei bancare. Candu le-a reamintit unor deputaţi că şi ei s-au pricopsit cu bani din Miliardomat.

„Vă aduceţi aminte de convorbirile unui lider politic, ca să-i aducă bani trei milioane? De unde lua aceşti bani? Voi, care arătați unde e hoţul, înghiţiţi în sec şi recunoasteti: Nu e drama voastră, dar drama ţării”, a declarat Andrian Candu. “Am facut public raportul Kroll. Era şi un fost deputat coleg al dvs, care are şi televiziune. Dar această televiziune, care este atât de vocală, din ce bani era finanţată? De unde veneau banii? Oare nu din fraudă? Astăzi, această televiziune ne dă lecţii de moralitate. Să lăsăm cinismul şi să spunem lucrurilor pe nume. Suntem criticaţi că nu ne mişcăm repede, dar sunt sigur că banii toţi vor fi recuperaţi, iar cei care sunt de vină vor sta la puşcarie”, a mai spus preşedintele Parlamentului.

La rândul său, deputatul PDM Corneliu Dudnic susţine că mai multe nume sonore din PLDM ar fi beneficiat din bani furaţi de la BEM, Banca de Economii sau Unibank. Acest lucru rezultă din partea publică a raportului Kroll 2.„Sunt multe nume din PLDM. Unii din ei deja sunt la puşcărie. Nu cumva a fost finanţată campania electorală a PLDM în 2014 din banii furaţi?”, a întrebat Corneliu Dudnic.

La campania electorală din 2014 s-a referit şi deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

„Hoţul strigă: prindeţi hoţul! Dacă să ne gândim la campania din 2014, cu mare probabilitate derulată cu bani obţinuţi din frauda bancara, avem deputaţi aleşi pe aceşti bani murdari”, a precizat Sergiu Sîrbu.

Potrivit unui raport prezentat astăzi în Parlament de către directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, beneficiarii finali ai fraudei bancare sunt cunoscuți, iar în judecată au fost transmise deja dosare ce vizează un prejudiciu de 7,74 miliarde de lei. În același timp, dosarele care vizează alte 1,9 miliarde de lei sunt la etapa urmării penale și urmează a fi transmise în instanță.

Potrivit raportului citat, din suma totală a banilor fraudaţi CNA a recuperat 420 milioane Banca Naţională a Moldovei - 1,219 miliarde. Totodată, BNM a iniţiat cauze civile pe recuperarea sumei de 4 miliarde de lei. 

Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Octombrie 2018, ora: 06:46 de Iurie Colesnic

În culisele Istoriei UN ROMAN ACOPERIT DE MISTER...

UN ROMAN ACOPERIT DE MISTER...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2018, ora: 17:20

Surse politice: Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări pe tema Justiției

Surse politice: Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări pe tema Justiției

 Președintele Klaus Iohannis va convoca, săptămâna viitoare, la Cotroceni, partidele parlamentare pentru a discuta pe tema situației Justiției, afirmă surse politice. Azi, Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Acesta a refuzat să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2018, ora: 11:49

ALERTĂ în Marea Neagră: Forţele canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc în apropierea României

ALERTĂ în Marea Neagră: Forţele canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc în apropierea României

 Departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Ortodoxia ucraineană liberă – o speranţă pentru Basarabia

Scufundaţi în cotidianul nostru lipsit momentan de evenimente majore, tindem să nu dăm atenţie evoluţiilor geopolitice istorice, care au loc în aceste săptămâni în regiunea noastră.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cel ce judecă va fi judecat

Nu vreau să reiau de la cap la coadă aceleași discuții, aceleași învățăminte evanghelice și patristice, care ne cer foarte răspicat un lucru: să nu judecăm. Și totuși nu ne putem abține. Credem că pe toate le cunoaștem, că suntem în măsură să luăm piatra și să lovim.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md