Actualitate

Candu scrie SMS-uri Maiei Sandu

El a precizat că în cadrul dezbaterilor de azi vor fi trecute în revistă toate recomandările făcute de Comisia de la Veneția.

„Vom reveni săptămâna viitoare la următoarele dezbateri, deja discutând fiecare îngrijorare, subiect, recomandare a Comisiei de la Veneția. Am văzut care a fost reacția a doi lideri ai opoziției extraparlamentare, mă refer la Andrei Năstase și Maia Sandu. Invitațiile care au fost trimise la adresa acestor partide nu sunt formale. Noi invităm la dezbateri unde fiecare se exprimă în mod deschis. De fiece dată am avut dezbateri organizate cu participarea a peste 100 de persoane care reprezintă diverse categorii, inclusiv partide de opoziție extraparlamentară, mediul academic, formatori de opinie, partide parlamentare. Să fim noi invinuiți că doar mimăm – este o lipsă de respect față de cei care vin la aceste dezbateri. Dacă ei vin vineri, înseamnă că le pasă cu adevărat și îi interesează soarta acestei țări”, a declarat Candu.

Speakerul a anunțat că a expediat invitații pe adrese electronice celor din PAS și Platforma DA.

„Luând în considerare că cei de la Platforma DA au mai puține telefoane fixe de contact și nu le funcționează pagina web, am considerat de cuviință să îl sun pe domnul Andrei Năstase. Nu mi-a răspuns. Probabil, fiind la fel de ocupat i-am trimis un SMS. Mă așteptam, cel puțin, din punct de vedere etic să răspundă direct, dar am acceptat și răspunsul public. Fiecare își vede de prioritățile sale. Totuși, bănuiam că dacă domnul Năstase este ocupat, are o echipă a partidului care ar fi putut veni la dezbateri, dar se pare că acest partid se bazează pe o singură persoană. Am ținut să o sun și pe doamna Sandu. Nu mi-a răspuns nici ea și, respectiv, am revenit cu un SMS. Îmi pare foarte rău că regulile democrației, ceea ce înseamnă dezbaterea și expunerea argumentelor, nu sunt înțelese de toți cei care pretind a fi lideri de opoziție, lideri de partide sau lideri de echipe”, a mai adăugat el.

Amintim că Maia Sandu a declarat ieri în cadrul unei emisiuni televizate că PAS ar putea boicota alegerile parlamentare din 2018 dacă va fi schimbat sistemul electoral: „Dacă se va aproba o lege care este împotriva democrației, vom analiza dacă participăm la alegeri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *