Actualitate

Cântăreaţa Ioana Căpraru îşi sărbătoreşte cea de-a 65 aniversare

Solicitată de agenţie, interpreta a menţionat că îşi va sărbători ziua de naştere într-un local, alături de rude şi prieteni.

S-a născut la 6 septembrie 1952 în satul Cotihana, raionul Cahul, într-o familie cu şase copii. Tatăl ei cânta la fluier, un frate la acordeon şi altul la „solzi de peşte”, astfel încât cântecul a fost leagănul ei din copilărie.

Ioana Căpraru a absolvit Şcoala de Cultură „Elena Sârbu” (astăzi – Colegiul de Arte „Nicolae Botgros) din Soroca (1975), Şcoala medie de muzică „Ştefan Neaga” (1982) şi Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău (1991) A fost solistă în orchestrele de muzică populară „Mărţişor”, Lăutarii”, „Mugurel”, „Fluieraş” şi „Plai Moldovenesc”. De asemenea, a colaborat cu Orchestra „Mioriţa”, Orchestra fraţilor Advahov şi cu alte colective artistice.

De-a lungul carierei sale artistice a înregistrat la Radio Chișinău mai multe cântece populare: „Pădure verde, pădure deasă”, „Neica vine şi se duce”, „Moldovioară, scumpă ţară”, „Am ieşit şi eu la joc”, „Asta-i hora de la sud”, „Mi-a trimis scrisoare mama” ş.a., precum şi CD-urile: „De dragul fetelor mele”, „Bună vreme, bun găsit”, „Sârba ca la nord”, „Puiul bunicuţei, pui”, „Fraţilor, rămâneţi fraţi”.

În 1993, Ioanei Căpraru i-a fost conferit titlul onorific „Maestru în Arte”, iar în 2009 cel de „Artist al Poporului”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *