Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:45
Abonamente

 
 

Afaceri 23 Septembrie 2015, ora 12:36

Cantemir, Cahul și Taraclia vor dezvolta proiecte industriale de anvergură

Marime Font

Camera de Comerț și Industrie a semnat acorduri de colaborare cu raioanele Cantemir, Cahul și Taraclia, ce vor contribui la dezvoltarea mediului de afaceri la nivel local și vor asigura un dialog public – privat eficient.

„Semnarea acordurilor de colaborare ne responsabilizează foarte mult, astfel ne-am propus să stabilim un plan concret de acțiuni, specific pentru fiecare raion. Astfel vom identifica problemele cu care se confruntă operatorii economici de aici din teritoriu, mai ales, în contextul procesului de integrare economică europeană, presupune un șir de schimbări și acomodări la noi piețe și standarde, pentru a le sistematiza și a le propune împreună soluțiile necesare dezvoltării mediului de afaceri și atragerii investițiilor aici în teritoriu", a subliniat Valeriu Lazăr, președintele CCI.

Operatorii economici sunt invitați să se înscrie la concursurile Marca Comercială a Anului și Premiul pentru realizări în domeniul calității, concursuri care premiază eficiența și contribuie la creșterea competitvității nu doar la nivel local, ci și internațional, la expoziția Fabricat în Moldova, dar și alte expoziții internaționale și misiuni de afaceri.În cadrul întrevederilor cu administrația raioanelor, dar și întreprinzătorii locali au fost puse în discuție subiecte specifice pentru dezvoltarea regiunii de sud. Președintele raionului Cahul a ținut să sublineze faptul: „că chiar dacă sudul este o zonă preponderent agrară, există necesitatea și premizele necesare pentru lansarea unor proiecte industriale de anvergură, mai ales că, avem și potențialul necesar. Cahulul este poarta de sud a țării, menționăm și Portul internaţional Giurgiuleşti, avem mai multe vămi și legături cu țările vecine, inclusiv cu România, ce oferă accesul spre Uniunea Europeană".

Dezvoltarea unui parc industrial ce va crea locuri de muncă au solicitat și reprezentanții mediului de afaceri din Cantemir. De asemenea, la Taraclia s-a discutat despre crearea unui parteneriat cu Centrul de Formare Antrepenorială, subdiviziune a Camerei de Comerț și Industrie cu Univesritatea de stat din Taraclia în domeniul educației antreprenoriale, dar și instruirea unui grup de consultanți pentru scrierea proiectelor și atragerea investițiilor în regiune.

Prin semnarea acordurilor cu administrația raioanelor, Camera de Comerț și Industrie și-a propus să valorifice eficient mandatul său legal, respectiv să consolideze cadrul de dialog public-privat și să contribuie la dezvoltarea economică durabilă prin reprezentarea, promovarea și susținerea intereselor businessului în raport cu autoritățile publice, inclusiv și prin intermediul Agendei Locale de Business, implementată în parteneriat cu IDIS Viitorul.

Sursa: Camera de Comerţ şi Industrie a RM

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md