Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

CM 2018 3 August 2012, ora 05:36    Din editia print

Căpitanul n-a cântat imnul!

Marime Font

 
 

Scandal în Anglia, după ce Ryan Giggs (38 de ani), căpitanul galez al echipei de fotbal a Marii Britanii, a tăcut la imn, înaintea meciului cu Senegal (scor 1-1). 

Gestul său a fost criticat în Insulă. „Sunt mândru că sunt galez”, a spus Giggs, înaintea Jocurilor Olimpice, după ce a fost ales să reprezinte în calitate de căpitan naţionala de fotbal a Marii Britanii. Apoi acesta a vorbit despre onoarea de a reprezenta această echipă: „Aştept cu nerăbdare să evoluez la Jocurile Olimpice, mai ales că am deja o vârstă”. La meciul cu Senegal, primul de la turneul olimpic, Giggs însă a tăcut. Nu pe teren, ci în momentul în care se intona Imnul Angliei.

Cotidianul „Daily Mail” l-a luat la ţintă pe căpitanul Marii Britanii, titrând: „Căpitanul Giggs a rămas tăcut la „God Save The Queen”!”.
Mai mult, alături de Ryan Giggs, un alt galez, Craig Bellamy, n-a scos niciun sunet la Imnul Angliei. Nici la naţionala feminină lucrurile n-au stat mai bine, dimpotrivă. Sportiva Kim Little n-a cântat cu echipa „God Save The Queen”, înaintea jocului cu Noua Zeelandă, ea declarând că a făcut o „alegere personală”, pentru că e scoţiană. Decizia lui Kim a fost criticată de British Olympic Association, care, prin vocea purtătorului de cuvânt, a precizat: „Toţi sportivii britanici ar trebui să arate respect imnului”.Daily Mail 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md