Fotbal

Carabinierii italieni i-au bătut pe economiştii moldoveni

Sâmbătă, 1 octombrie, pe stadionul Centrului de pregătire al selecţionatelor R. Moldova de la Vadul lui Vodă a avut loc un meci amical dintre echipa de fotbal a Ministerului Economiei de la Chişinău, condusă de viceministrul Octavian Calmâc, şi reprezentativa Forţelor de Poliţie şi Militare din oraşul italian Padova, condusă de mareşalul Romeo Giorgio, comandant al nucleului mobil al Gărzii de Finanţe din Padova. Potrivit organizatorilor, scopul principal al meciului a fost de a fortifica relaţiile deja existente dintre RM şi Italia şi promovarea unor legături de ordin atât economic, cât şi cultural.

În cadrul unei întâlniri cu presa, pe care au avut-o înaintea meciului, căpitanul echipei italiene, mareşalul Romeo Giorgio, a spus: „Acesta nu e un simplu meci de fotbal, ci are o semnificaţie mult mai mare. Sunt multe persoane care au venit cu intenţia de a investi în RM. Este o partidă a vieţii, prin care încercăm să ajutăm această ţară”. Iar în opinia viceministrului Octavian Calmâc, importanţa acestui meci rezidă, înainte de toate, în faptul că „sunt numeroşi agenţi economici care, în viitor, sperăm să investească în RM”.

Pe durata celor trei zile, cât s-au aflat pe pământ moldav, membrii echipei italiene au avut mai multe întâlniri publice. Ei au făcut o donaţie pentru copiii orfani din RM şi au vizitat Fundaţia „Regina Pacis” din Chişinău, condusă de către Monsegnor Cesare Lodeserto.

Inna Cioina,
stagiară la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *