Ultima oră

Caracatiţa Paul, oracolul Campionatului mondial de fotbal, a murit

 „Ne-a fost drag tuturor şi îi vom simţi lipsa. E totuşi liniştitor să ştim că a avut o viaţă bună alături de noi, îngrijită bine de o echipă dedicată”, a declarat Stefan Porwoll, managerul general al acvariului. 

Născut în ianuarie 2008, în Weymouth, Anglia, caracatiţa Paul a crescut la acvariul din Oberhausen, Germania, şi a devenit cunoscută în timpul Campionatului European de fotbal din 2008. Atunci predicţiile sale nu au fost 100% corecte, cefalopodul greşind chiar rezultatul finalei. Paul a mizat pe victoria Germaniei, însa Spania a fost cea care a ridicat deasupra capului trofeul european.

Paul a atins însă apogeul la Cupa Mondială din acest an, când a încântat suporterii fotbalului din întreaga lume cu prezicerile sale de la turneul din Africa de Sud. De data aceasta, toate cele şapte predicţii ale sale au fost corecte, inclusiv victoria naţionalei Spaniei în faţa Olandei, în finala mare, dar şi a Germaniei în partida cu Uruguay, din finala mică.

În urmă cu două săptămâni, oficialii acvariului din Oberhausen anunţseră că au iniţiat procedurile necesare pentru a proteja numele Caracatiţei Paul ca marcă înregistrată în Uniunea Europeană. 

După HotNews.ro  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *