Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Culinar.md 23 Aprilie 2017, ora 08:13

Care este diferența dintre sarea roz de Himalaya și sarea de masă?

Marime Font

În ultimii ani, să ai o dietă sănătoasă a început să fie în trend – un lucru minunat pentru organismul nostru! Cu toate acestea, unii profită de interesul oamenilor de a deveni mai sănătoși, încercând să îi convingă că anumite ingrediente sunt mai sănătoase decât altele.

Deși în unele cazuri, această observație este adevărată și evidentă (cum ar fi o comparație între cartofii prăjiți în ulei și cartofii făcuți la cuptor), în altele, poți deveni confuz extrem de ușor. Spre exemplu, în cazul sării de masă și sării roz de Himalaya, știi care sunt diferențele? Dacă nu, continuă să citești acest articol, pentru a le descoperi!

Sarea de masăSarea normală, pe care o folosim cu toții în fiecare mâncare este formată din Sodiu (Na) și Clor (Cl). Ea este cel mai des obținută din mine de sare (saline) sau prin evaporarea apelor sărate (precum apa de mare). Aceasta este benefică organismului și este necesară pentru buna funcționare a corpului. Totodată, ea poate să dea gust mâncărurilor insipide și ajută la conservarea alimentelor (datorită faptului că majoritatea bacteriilor nu pot trăi într-un mediu cu salinitate mare). Pe de altă parte, consumată în cantități ridicate, sarea poate deveni nocivă pentru sănătate, datorită faptului că aceasta poate ridica tensiunea arterială și, totodată, favorizează reținerea de apă în organism.

Sarea roz de Himalaya

Sarea roz este considerată drept una dintre cele mai pure săruri din lume și se găsește, așa cum îi spune și numele, în munții Himalaya, în regiunea Punjab a Pakistanului. Din punct de vedere chimic, sarea roz de Himalaya este aproape identică sării de masă, însă, aceasta este considerată pură, pentru că munții au protejat-o de poluarea din zilele noastre. Astfel, dacă sarea de masă este rafinată pentru a scoate impuritățile (și cu ele unele minerale esențiale organismului), sarea roz le păstrează într-o proporție mai mare. De fapt, culoarea roz a acesteia este dată chiar de depozitul de minerale.

Diferă la gust?

Principala întrebare pusă de cei care nu au gustat încă sarea roz este dacă aceasta diferă la gust față de cea tradițională. Răspunsul este în mare parte nu. Mai exact, deși e posibil ca mineralele pe care le conține să dea un gust mai nuanțat, acesta ar trebui să fie în mare măsură similar cu gustul tradițional de sare.

Așadar, cele două tipuri de sare diferă din punct de vedere al procesării, nu atât de mult din punct de vedere al gustului. Din acest motiv, sarea roz de Himalaya este mai sănătoasă pentru organism, aceasta păstrând electroliții necesari organismului (sodiu, potasiu, clor, fosfor, magneziu și calciu).

Sursa: bunadimineata.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md