Muzică

Care este trupa cu cele mai mari încasări din concerte din 2011

Potrivit topului întocmit de revista Billboard, formaţia irlandeză a încasat peste 293 de milioane de dolari, bani obţinuţi din 44 de show-uri, care au fost urmărite de aproape 3 milioane de spectatori. Turneul mondial, "360 Tour", a devenit cel mai profitabil din istorie, cu încasări totale de 736.137.344 de dolari. 

În turneul lor de trei ani, membrii formaţiei U2 au cântat pentru un total de 7,26 milioane de persoane şi au doborât recordul de încasări stabilit anterior de formaţia Rolling Stones care generase venituri de 558 de milioane de dolari în cadrul unui turneu.

Trupa americană Bon Jovi a coborât de pe prima poziţie pe locul al doilea în topul pe 2011, cu încasări de 193 de milioane de dolari din 68 de concerte.

Pe locul al treilea s-a clasat grupul britanic Take That, cu încasări de 185 de milioane de dolari.

Roger Waters, fostul membru al trupei Pink Floyd, ocupă poziţia a patra, cu încasări de 150 de milioane de dolari, iar cântăreaţa americană de muzică country Taylor Swift s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 97,3 milioane de dolari.

În acest top, pe poziţiile următoare s-au clasat, în odine, Kenny Chesney (84,6 milioane de dolari), Usher (75 milioane de dolari), Lady Gaga (72 milioane de dolari), Andre Rieu (67 milioane de dolari) şi Sade (53 de milioane de dolari).

Topul a fost realizat pe baza încasărilor obţinute de artişti în urma concertelor susţinute în perioada 1 noiembrie 2010 – 8 noiembrie 2011.
 
Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *