Actualitate

Care sunt cele mai importante criterii care dau valoare unui ceas?

Astfel se face că și la casele de amanet aceste bunuri sunt din ce în ce mai valorificate și căutate. Amanet AGS este locul unde cumparam ceasuri la cel mai bun preț și unde putem amaneta sau vinde în condiții avantajoase cele mai importante mărci de ceasuri de lux, provenite de la mulți producători de renume din domeniu.

Care sunt cele mai căutate ceasuri de lux, ce pot fi vândute sau amanetate ușor?
Sunt multe aspecte care cântăresc în valoarea unui ceas. Unul dintre cele mai importante este dat de brandul căruia îi aparține. La fel de importante sunt seria sau numărul de exemplare în care a fost confecționat modelul, materialul și design-ul special. Astfel, dacă doriți să amanetați sau să vindeți un ceas și știți că are una dintre aceste caracteristici aveți toate șansele să-l valorificați mai ușor.

La cele mai multe case de amanet, pentru a fi acceptat, un ceas trebuie să apațină uneia dintre catogoriile sau marcile de mai jos:

Ceasuri de lux speciale, mărcile: Lange&Shine, Roger Dubois, Breguet, Frank Muller Graham, Zenith, Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Bell&Rose, Tudor, Tiffany, Bvlgari, Montblanc, Glashtte.
Ceasuri de lux premium, de la mărci precum: Tissot, Longines, Eberhard, Baume & Mercier, Ebel, Montblanc, Fossil, Rado , Raymond Weil, Movado, Mido, Certina, Hamilton, Festina, Atlantic etc.
Dacă dețineți un ceas de la oricare dintre aceste mărci și doriți să-l vindeți sau să-l amanetați, dacă este original și în condiții de funcționare, acesta va putea fi acceptat ușor.

Care sunt acele criterii în funcție de care trebuie să cumpărați sau puteți să valorificați un ceas? Cu toții avem în garderoba noastră mai multe ceasuri. Cele mai multe dintre ele le-am cumpărat pentru că ne-au plăcut sau pentru că ni s-au părut speciale. Însă foarte puține dintre acestea au o valoare mai mare.

Dacă vrem să cumpărăm ceva cu totul special va trebui să ținem seama de criteriile pe care le vom enumera mai jos:

Tipul de mecanism de care acesta dispune, care poate fi automatic, quartz sau mecanic. Fiecare dintre aceste tipuri de mecanisme este special și oferă propriile avantajele, care în multe cazuri influențează prețul de achiziție. Un model automatic este pentru cei care apreciază un ceas modern, elegant și practic. Un ceas quart este cel mai avantajos ca preț și potrivit pantru cei care preferă ceasurile cu afișaj digital. Ceasurile cu mecanism mecanic sunt cele mai prețioase. Acest tip de mecanism se regăsește la multe branduri de renume, clasice, cu reputație, care în cele mai multe cazuri își creează singure mecanismele.

Design-ul și modelul ceasului. În ceea ce privește această caracteristică varietatea disponibilă la ora actuală pe piață este foarte mare. Clasic, fashion, sport sau smart, sunt mulți producătorii care stau foarte bine la acest capitol și în funcție de acest criteriu există posibilități multiple, pentru orice gusturi și buzunare.

Materialul din care este confecționată brețara sau cureaua ceasului. Astfel variantele disponibile pe piață includ modele cu curele ce pot fi piele, material textil, silicon sau cauciuc sau versiuni cu brețări metalice. Modelele clasice au de obicei curele din piele sau brețări metalice, pentru modele moderne sau sport sunt disponibile toate tipurile de brețări sau curele menționate anterior.

Funcțiile disponibile pe acest ceas. Fie că este vorba de un ceas clasic sau de un smartwatch, la ora actuală funcțiile sunt foarte importante în alegerea pe care o facem. Printre aceste functii menționăm: rezistența la apă sau la scufundări, rezistența la șocuri, încărcarea automată, pentru a monitoriza ritmul cardiac, al numărui de pași, cu GPS, cu conectare la telefonul mobil etc.

Prețul de achiziție. Ceasurile nu mai sunt de multă vreme ceva extrem de special. Ele au prețuri ce pot varia în funcție de calitate foarte mult. Ceasurile de lux vor avea întotdeauna un cost pe care oamenii obișnuiți nu și le pot permite. Însă există modele deosebite pentru orice pretenții sau buget.

Brandul sau valoarea lui. Există persoane pentru care achiziția unui ceas este o investiție. Aceștia se vor orienta spre mărci și branduri de renume, dar și spre modele care valorează de la câteva mii de euro, până foarte sus. Multe dintre ele sunt confecționate din metale prețioase, au un design aparte sau special și au detalii sau inserții de pietre si metale prețioase. Ar fi multe de spus în acest sens …
Acestea sunt poate cele mai importante aspecte în funcție de care să vă orientați alegerile. Veți putea achiziționa mereu în cunoștință de cauză.

https://www.click.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *