Economie

Care sunt cele mai nesigure parole pe Internet

Daca nu vrei ca vreun partener gelos sau ca un hacker să-ţi spargă contul de Yahoo Messenger, Facebook sau Hi5, iată un top al celor 10 parole de evitat. Parolele slabe sunt primele care cad prada programelor speciale de spargere a conturilor şi ai fi uimit să afli că un hacker poate fura nu mai puţin de 1.000 de conturi în doar 17 minute.

Compania Imperva, care se ocupa de securitatea datelor pe Internet, a facut o statistică a celor mai folosite parole în online, dupa ce a analizat aproape 32 de milioane de parole.

Iată care sunt acestea:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. Password
5. iloveyou
6. princess
7. rockyou
8. 1234567
9. 12345678
10. abc123

Un avertisment important este adresat celor care folosesc pe Facebook, de pildă, aceeaşi parolă pe care o folosesc la serviciu sau pentru conturi cum ar fi home banking. Puteţi pune în pericol sistemele companiei cu parole nesigure, uşor de aflat, cum este ‘123456’

Sfaturi de la Windows pentru crearea unei parole puternice:

· Conţine cel puţin opt caractere.
· Nu conţine numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
· Nu conţine un cuvant întreg.
· Este semnificativ diferită de parolele anterioare.
· Conţine caractere din fiecare dintre urmatoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatură: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ – + = { } [ ] | : ; " ‘ < > , . ? /.

Este posibil ca o parolă sa corespundă criteriilor de mai sus şi să fie în continuare o parolă slabă. De exemplu, Hello2U!corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parola puternica, însa este în continuare o parolă slaba, deoarece conţine un cuvânt întreg. H3ll0 2 U!este o alternativă mai puternică, pentru că înlocuieşte unele litere din cuvantul întreg cu cifre şi include spaţii. 

După incont.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *