Social

„Cariere în Alb”, pentru prima dată în Moldova

Șase companii internaționale au propus cadrelor medicale cu experiență, precum și tinerilor rezidenți, locuri de muncă și stagii de practică atât în țară, cât și peste hotare. 
 
„Este un proiect internațional care se numește „Careers in White”, și care pentru prima dată a fost organizat în R. Moldova. Are ca scop crearea unei platforme de comunicare dintre companiile care oferă oportunitatea de angajare în câmpul muncii și persoanele care, fie acum termină studiile, fie au deja o anumită experiență și își caută un loc de muncă. Fiecare companie a venit cu un număr impunător de oferte”, a menționat pentru TIMPUL Eugen Gârlă, manager de proiect. Potrivit lui, companiile sunt în căutare de farmaciști, stomatologi, medici chirurgi, moașe, dar și studenți rezidenți care acum își aleg specializarea. „Companiile străine de regulă propun stagii de practică unde tinerii au posibilitatea să se specializeze în domeniu la o companie medicală internațională. Companiile de la noi nu pot oferi asemenea stagii”, a remarcat Eugen Gârlă.

„Am venit la târg ca să ne facem cunoscuți pe piața medicală din R. Moldova și să încercăm să prezentăm medicilor specialiști de aici posibilitatea de a munci în Germania, Austria sau Elveția, în spațiul germanofil. Dar avem criteriu de recrutare cunoașterea limbii germane”, a specificat Dan Buzoianu, colaborator pentru târguri la una dintre cele mai mari companii de recrutare din Germania prezentă la eveniment.

Târgul Internațional „Cariere în Alb” se află pe piața europeană din 2009, organizând până în prezent peste 40 de evenimente dedicate carierei medicale. Angajatorii prezenți la târg sunt companii și firme de recrutare, reprezentanți ai lanțurilor de clinici și spitale din vestul și nordul Europei, în mod deosebit
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *