Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Muzică 30 Septembrie 2013, ora 07:05

Blitz interviu Carolina Gorun revine pe scenă ca interpretă solo

Marime Font

Foto: Arhivă personală
 
 
 

Carolina Gorun este o tânără interpretă care, în 2010, a participat pentru prima dată la preselecția Eurovision cu piesa „Addicted” și a ajuns în finala concursului. Și-a început activitatea la diferite concursuri de muzică din țară. În această toamnă, tânăra artistă lansează două piese, dintre care una a fost realizată în duet cu regretatul compozitor și interpret Mircea Guțu.

- Carolina, acum două săptămâni, mai mulți cântăreți și compozitori au cerut autorităților să majoreze taxa percepută de la agenții economici pentru piesele care se aud în localuri, întrucât, potrivit lor, banii pe care îi primesc pentru drepturile de autor sunt puțini. Ce părere ai despre această inițiativă a artiștilor?

- Consider că această iniţiativă este una binevenită, deoarece interpretul din Republica Moldova investeşte foarte mult în creaţia lui, în piese, promovare şi, respectiv, ar trebui să fie remunerat corespunzător. Astfel, artistul va avea resurse suficiente ca să investească, ulterior, în imaginea sa şi să sporească calitatea produsului muzical autohton.- Totuși, mulți interpreți autohtoni acumulează cele mai mari venituri cântând la petreceri, nunți, însă nu achită impozite din câștigul obținut. Cum crezi, fiind tânără interpretă pe piața muzicală autohtonă, ar trebui impozitate aceste venituri?

- Atunci când va fi creată o bază legală corespunzătoare de susținere a tinerilor talente, a interpreților, atunci și aceștia, respectiv, vor contribui cu sursele disponibile. În prezent, tinerilor interpreți le este complicat să se lanseze, deoarece, pe lângă munca depusă, ei trebuie să investească, iar veniturile obținute la petreceri pot constitui o mică parte pentru realizarea scopurilor propuse.

- Dincolo de aceasta, cum își câștigă publicul un tânăr interpret de la noi și cum face față concurenței?

- Pentru a fi auzit de public, un tânăr interpret trebuie să muncească foarte mult, să creeze piese frumoase, de calitate, care să ajungă la inima publicului. Totodată trebuie să le promoveze. Și pentru a fi un bun interpret, după părerea mea, trebuie sa participi la multe concursuri muzicale, pentru a acumula experiență, pentru a învăța anumite tehnici de interpretare și pentru a stabili noi colaborări cu interpreți din diverse țări.

- Foarte mulți artiști moldoveni preferă să se lanseze sau, eventual, să se promoveze pe piața din România sau a altor țări. Tu nu te-ai gândit la acest lucru?

- La aceasta, probabil, visează orice interpret. Mi-aș dori foarte mult ca piesele mele să răsune în diverse țări precum România, dar acest lucru se realizează mai greu, deoarece, pentru început, trebuie stabilit un plan de promovare a pieselor, dar și de identificare a priorităților pieței muzicale din țara respectivă. Am deja câteva idei la acest capitol și sper să-mi reușească.

- Ce piese vei lansa în această toamnă și, eventual, te gândești la un album?

- În această toamnă am realizat două piese: una de dragoste ,,Ploi și amintiri”, muzica de Vlad Mircoș, versuri - Ludmila Sobiețchi, cu un mesaj profund, și o piesă de suflet la care țin foarte mult ,,La Sofia”, realizată în duet cu regretatul compozitor și interpret Mircea Guțu în 2012. Acum am reimprimat-o solo pentru a o putea prezenta publicului, deoarece această piesă are un mesaj puternic despre tot ce este sfânt pentru fiecare dintre noi. Muzica aparține regretatului compozitor și interpret Mircea Guțu și versuri de Iulian Filip. Numărul de piese pe care îl dispun la moment mi-ar permite să fac un album și sper că, în curând, voi realiza acest lucru muncind împreună cu colegii mei Gicu Cimbir și Veaceslav Daniliuc, din studioul formației ,,Colinda”, conducător artistic Mircea Guțu.

Timpul.md
(V.P.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md