Astăzi 17 Noiembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 14:27
Abonamente

Muzică 30 Septembrie 2013, ora 07:05

Blitz interviu Carolina Gorun revine pe scenă ca interpretă solo

Marime Font

Foto: Arhivă personală

Carolina Gorun este o tânără interpretă care, în 2010, a participat pentru prima dată la preselecția Eurovision cu piesa „Addicted” și a ajuns în finala concursului. Și-a început activitatea la diferite concursuri de muzică din țară. În această toamnă, tânăra artistă lansează două piese, dintre care una a fost realizată în duet cu regretatul compozitor și interpret Mircea Guțu.

- Carolina, acum două săptămâni, mai mulți cântăreți și compozitori au cerut autorităților să majoreze taxa percepută de la agenții economici pentru piesele care se aud în localuri, întrucât, potrivit lor, banii pe care îi primesc pentru drepturile de autor sunt puțini. Ce părere ai despre această inițiativă a artiștilor?

- Consider că această iniţiativă este una binevenită, deoarece interpretul din Republica Moldova investeşte foarte mult în creaţia lui, în piese, promovare şi, respectiv, ar trebui să fie remunerat corespunzător. Astfel, artistul va avea resurse suficiente ca să investească, ulterior, în imaginea sa şi să sporească calitatea produsului muzical autohton.


- Totuși, mulți interpreți autohtoni acumulează cele mai mari venituri cântând la petreceri, nunți, însă nu achită impozite din câștigul obținut. Cum crezi, fiind tânără interpretă pe piața muzicală autohtonă, ar trebui impozitate aceste venituri?

- Atunci când va fi creată o bază legală corespunzătoare de susținere a tinerilor talente, a interpreților, atunci și aceștia, respectiv, vor contribui cu sursele disponibile. În prezent, tinerilor interpreți le este complicat să se lanseze, deoarece, pe lângă munca depusă, ei trebuie să investească, iar veniturile obținute la petreceri pot constitui o mică parte pentru realizarea scopurilor propuse.

- Dincolo de aceasta, cum își câștigă publicul un tânăr interpret de la noi și cum face față concurenței?

- Pentru a fi auzit de public, un tânăr interpret trebuie să muncească foarte mult, să creeze piese frumoase, de calitate, care să ajungă la inima publicului. Totodată trebuie să le promoveze. Și pentru a fi un bun interpret, după părerea mea, trebuie sa participi la multe concursuri muzicale, pentru a acumula experiență, pentru a învăța anumite tehnici de interpretare și pentru a stabili noi colaborări cu interpreți din diverse țări.

- Foarte mulți artiști moldoveni preferă să se lanseze sau, eventual, să se promoveze pe piața din România sau a altor țări. Tu nu te-ai gândit la acest lucru?

- La aceasta, probabil, visează orice interpret. Mi-aș dori foarte mult ca piesele mele să răsune în diverse țări precum România, dar acest lucru se realizează mai greu, deoarece, pentru început, trebuie stabilit un plan de promovare a pieselor, dar și de identificare a priorităților pieței muzicale din țara respectivă. Am deja câteva idei la acest capitol și sper să-mi reușească.

- Ce piese vei lansa în această toamnă și, eventual, te gândești la un album?

- În această toamnă am realizat două piese: una de dragoste ,,Ploi și amintiri”, muzica de Vlad Mircoș, versuri - Ludmila Sobiețchi, cu un mesaj profund, și o piesă de suflet la care țin foarte mult ,,La Sofia”, realizată în duet cu regretatul compozitor și interpret Mircea Guțu în 2012. Acum am reimprimat-o solo pentru a o putea prezenta publicului, deoarece această piesă are un mesaj puternic despre tot ce este sfânt pentru fiecare dintre noi. Muzica aparține regretatului compozitor și interpret Mircea Guțu și versuri de Iulian Filip. Numărul de piese pe care îl dispun la moment mi-ar permite să fac un album și sper că, în curând, voi realiza acest lucru muncind împreună cu colegii mei Gicu Cimbir și Veaceslav Daniliuc, din studioul formației ,,Colinda”, conducător artistic Mircea Guțu.

Timpul.md
(V.P.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:27

 Teritoriul Republicii Moldova intră, săptămâna viitoare, sub influența unui ciclon de aer mediteranean, temperaturile crescând în medie cu 7 grade Celsius. Potrivit meteorologului Ala Bârsa, de marți, 20 noiembrie, temperaturile cresc atât noaptea,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:26

Guvernarea de la Chişinău a reuşit să probeze un caz de spionaj şi imixtiune în treburile interne ale ţării cum nu a mai făcut-o până în prezent. De această părere sunt mai mulţi analişti politici, care au comentat raportul Parlamentului privind conexiunea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:24

Rusia a redirecţionat o parte din forţele sale navale din apropierea Crimeei ocupate spre un avanpost în Marea Azov, a declarat vineri consilierul şefului Serviciului pentru frontiera de stat a Ucrainei, Oleg Slobodian, citat de agenţia de presă ucraineană Unian.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 17 Noiembrie 2018, ora: 13:36

Potrivit unor studii recente, un aliment pe care şi tu îl consumi în fiecare zi este vinovat de răspândirea cancerului în tot corpul, potrivit realitatea.net. Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 13:34

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a încercat să obțină acces la baza de date a centrului de vize TLScontact, care oferă servicii de procesare a aplicatiilor de vize pentru țările Schengen și Regatului Unit, se arată în ancheta grupului Bellingcat și publicatia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 13:32

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVR Moldova, că agitaţia electorală în ziua alegerilor este un pericol pentru procesul electoral. Opinia lui Năstase a fost exprimată după ce Parlamentul a votat în prima lectură...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 12:59

Sancțiunile impuse de SUA și UE împotriva Rusiei în 2014 au redus economia Rusiei cu 6%, a estimat Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 12:55

Formarea unui bloc electoral din mai multe partide de opoziţie a devenit imposibilă din cauza atitudinii totalitare a liderei PAS, Maia Sandu. Părerea aparţine vicepreşedintelui “Partidului Nostru”, Dmitri Ciubaşenko, şi a fost formulată în cadrul unei emisiuni la postul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 09:21

Inspectoratul Național de Patrulare informează că starea traficului rutier pe drumurile din țară poate fi îngreunată din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare în unele regiuni din țară. În momentul de față, circulația se desfășoară în regim normal,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 09:15

Submarinul San Juan, pe care Argentina l-a anunțat dispărut în urmă cu un an, a fost identificat pe fundul Oceanului Atlantic. În momentul dispariției, 44 de oameni erau la bordul său.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:52

Un nou cutremur s-a produs vineri la ora 16.53, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 2.7 pe scara Righter și s-a produs la adâncimea de 143 kilometri .

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:45

În Spania, o femeie a primit un an şi trei luni de închisoare pentru că şi-a spionat soţul umblându-i în telefon. Fără ştirea lui, femeia a accesat conţinutul telefonului său mobil ca să-şi confirme bănuielile că are o amantă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:41

Usturoiul este folosit pentru prevenirea bolilor cronice și tratarea răcelilor. Vezi ce se întâmplă când îl ții în gură timp de 30 de minute.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 17 Noiembrie 2018, ora: 08:38

Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare Citeşte întreaga ştire: Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:34

Purcari Wineries realizează un profit brut în creștere cu 29% la nouă luni, pe o cifra de afaceri pe plus cu 20%

În primele 9 luni din 2018, Purcari Wineries a înregistrat vânzări nete în valoare de 113,3 milioane de lei, o creștere cu 20% față de perioada similară a anului precedent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:24

Un copil de 5 ani din Rusia e senzatia momentului pe internet.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 17 Noiembrie 2018, ora: 08:04

 Horoscop 17 noiembrie 2018. O zi destul de liniştită din toate punctele de vedere. Bucuraţi-vă de această ocazie de a vă relaxa şi petreceţi timpul alături de familie şi cei dragi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 17:01

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit vineri cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Excelenţa Sa Dereck J. Hogan. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 15:53

Fundația Open Dialog a făcut lobby în favoarea lui Veaceslav Platon, ca să-l ajute să scape de închisoare. Acest lucru este recunoscut de către deputații liberali, care au refuzat să-și delege reprezentanții în comisia de anchetă în cazul ”Open Dialog....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 15:51

Întreg raportul Comisiei de anchetă „Open Dialog” a fost obținut de reporterii Deschide.MD, inclusiv paginile cu parafă secretă. Documentul a fost votat astăzi în plen după trei ore de audieri și dezbateri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 14:56

 Fundaţia Open Dialog este un vehicul şi o schemă folosită de Serviciile Secrete ale Federaţiei Ruse împotriva statelor cum sunt: ţările baltice, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce astăzi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 14:53

Acțiunea subversivă a Fundației Open Dialog împotriva Republicii Moldova, în care au fost atrași Maia Sandu și Andrei Năstase este una fără precedent în istoria Republicii Moldova. Este declarația deputatului PDM Sergiu Sîrbu, făcută după prezentarea raportului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 13:34

Trustul de presă finanțat de oligarhii Victor Țopa și Veacesla Platon, unul fugar, iar altul condamnat la 18 ani de pușcărie, tirajează un nou fake news de cea mai joasă speță. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 12:43

Fundația "Open Dialog" ar fi fost finanțată din banii scoși ilegal din Federația Rusă prin vestitul Laundromat. Prin Moldinconbank, controlat de raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, au fost spălate doar în perioada 2010 - 2014 peste 20 de miliarde dolari,...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)