Astăzi 21 Septembrie 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2019
Abonamente

Actualitate 8 Octombrie 2009, ora 21:25

Cartea pentru toti

Marime Font

Cea mai importanta campanie de promovare a cartii a anilor 2009-2010


Cartile propuse fac parte din Biblioteca pentru toti si Bestseller international, doua dintre colectiile internationale pentru cititorii de toate varstele. Elevii, liceenii si studentii isi vor putea procura celebrele romane ale lui Liviu Rebreanu, Marin Preda, Mircea Eliade s. a.

Cititorii pasionati de neobisnuit si senzational isi vor putea completa bibliotecile cu carti bine scrise despre Putin si noua Rusie, Barack Obama, vietile secrete ale presedintilor americani, luptele mercenarilor din Irak, iar cei care doresc sa initieze o afacere vor putea intra in posesia unor secrete, ce ii vor ajuta sa evite esecurile si sa devina prosperi.

Proiectul urmareste scopul de a-i intoarce pe tinerii nostri cu fata spre carte, or, viitorul apartine oamenilor culti, instruiti si cititi.

Urmariti zilnic aceasta pagina in care vom aduce amanunte despre ziua lansarii campaniei si conditiile de participare la ea.

 

E un proiect extraordinar!

Alexe Rau,
directorul Bibliotecii Nationale din Moldova

Apreciez si sustin initiativa ziarului TIMPUL, la care tin foarte mult, de a oferi cititorilor, impreuna cu ziarul, la un pret mic, cele mai importante carti din patrimoniul literaturii romane si universale. Acest proiect national e binevenit, mai ales, pentru localitatile rurale, unde cartile noi nu ajung cu anii. M-as bucura mult daca volumasele difuzate ar ajunge, in primul rand, in casele taranilor nostri de la sate. Proiectul redactiei TIMPUL a coincis in timp cu o mare cercetare sociologica nationala - „Timpul si spatiul lecturii in Moldova”, desfasurata de Biblioteca Nationala. Lotul de respondenti a cuprins toate orasele si unele localitati rurale. Cercetarea a aratat ca problema cartii si a lecturii nu poate fi abordata in mod izolat. Remedierea acestei chestiuni nu poate fi decat rezultatul eforturilor comune ale statului, sistemului educational, bibliotecilor, editurilor, familiilor si, nu in ultimul rand, a presei. Astfel, proiectul TIMPULUI poate fi considerat ca o parte dintr-un viitor program complex de promovare a cartii si lecturii. Asa cum s-a procedat, de exemplu, in Franta, Finlanda ori SUA, experienta carora trebuie cunoscuta spre a putea fi aplicata si in RM.

 

Lectura unei carti bune este o forma a fericirii

Alexandra Tanase,
profesoara de romana (grad didactic superior) la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, Chisinau

TIMPUL si LITERA lanseaza un proiect cultural de exceptie: un ziar si o carte in fiecare saptamana, in fiecare casa. Nu cred ca „moldovenii sunt lenesi la carte”, ci cartea in librarii e scumpa si nici multa publicitate nu i se face. Librarii stau in librariile lor si tac, iar oamenii nu stiu ce volume sunt acolo. La noi se face publicitate la orice, numai la carte nu! Campania declansata de TIMPUL va fi si o publicitate pentru cartea buna, dar trebuie ca si chioscurile sa sustina oamenii dornici de lecturi valoroase. In Romania, studentii, liceenii, in general familiile care depun eforturi maxime pentru cultura generala a copiilor lor, si-au achizitionat biblioteci de carte buna prin intermediul ziarelor „Jurnalul National”, „Adevarul”, „Ziarul financiar”. De ce sa nu „prinda” si la noi aceasta experienta, suntem noi oare, basarabenii, mai grei de cap decat alte popoare?
Ma bucur, in sfarsit, ca in fiecare zi de vineri, o carte buna va ajunge si in casele liceenilor mei, pentru ca le recomand lor si parintilor lor, cu toata caldura, sa cumpere impreuna cu publicatia lor preferata, TIMPUL, si o carte buna.
 

Sa investim mult cu bani putini in viitorul copiilor nostri

Stela Moldovanu, directoarea Art-salonului „MolDeco”

Pentru ca sunt o cumparatoare fidela a cartilor Editurii LITERA si o cititoare devotata a ziarului TIMPUL, salut intentia de a vinde TIMPUL impreuna cu o carte, la preturi mici. Este un gest al domnilor Constantin Tanase si Anatol Vidrascu, demn de toata admiratia. Doar datorita unor asemenea pasi, vom putea infrunta golul de inteligenta de care sufera RM de la un timp incoace.
Este o ocazie unica si pentru noi, parintii, sa investim in generatiile viitoare. Cumparand cel putin o data pe saptamana o carte, oferim copiilor nostri posibilitatea sa creasca inteligenti si creativi. Astazi, cand foarte multi nu au suficienti bani pentru a ajunge si la librarii, e momentul ca fiecare familie sa-si imbogateasca biblioteca cu bani putini. Felicitari pentru aceasta oferta minunata!

 

O actiune de mobilizare a tinerilor

Tina Parfeni, eleva in clasa a X-a a Liceului Teoretic „Gaudeamus”

Sunt incantata de proiectul lansat de Cotidianul TIMPUL si Editura LITERA. Urmaresc fiecare editie a ziarului si am asteptat cu nerabdare realizarea surprizei promise. Acest proiect va stimula tinerii sa se intoarca cu fata spre carte. Un ziar bun si o carte buna nu trebuie sa lipseasca de pe mesele si bancile scolare. Evident, exista Internetul, dar acesta nu-ti va putea niciodata procura placerea pe care ti-o ofera paginile unui ziar si ale unei carti, cu mirosul de cerneala tipografica. Personal, astept cu nerabdare demararea proiectului si cred in succesul lui.


 

Un articol de:
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 18:53

WineTech Moldova: WINET - un nou proiect în domeniul comerțului și cooperării din sectorul vinicol din regiunea Bazinului Mării Negre

WineTech Moldova: WINET - un nou proiect în domeniul comerțului și cooperării din sectorul vinicol din regiunea Bazinului Mării Negre

 WINET este primul proiect transfrontalier din regiunea Bazinului Mării Negre ce va cuprinde, inițial, trei țări: Moldova, România și Bulgaria. În cadrul acestui parteneriat vinicol, Republica Moldova este partener lider și implementator.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 13:04

Jurnalist britanic despre Aeroportul Chișinău: promisa dezoligarhizare să nu se transforme în „dodonizare”

Jurnalist britanic despre Aeroportul Chișinău: promisa dezoligarhizare să nu se transforme în „dodonizare”

Atacurile directe și mai voalate ale președintelui Igor Dodon și Guvernului de la Chișinău asupra companiei a preluat contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău provoacă tot mai multe îngrijorări în mediul diplomatic, dar și în cel al...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:56

Cine este în realitate cetățeanul rus Alexander Rahr pe care presa lui Dodon îl laudă ca fiind un mare „expert german”

Cine este în realitate cetățeanul rus Alexander Rahr pe care presa lui Dodon îl laudă ca fiind un mare „expert german”

Alexander Rahr este unul dintre „picioarele de pod” ale propagandei ruse în Germania.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:36

opinie O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

Scena politică de la Chișinău a fost marcată de plecarea lui Octavian Țîcu din fracțiunea Dreptate și Adevăr. Modul în care s-a produs, declarațiile actorilor politici provocate de această plecare ne arată că a existat, și în continuare există, o tensiune mare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:15

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat un interviu în exclusivitate RFI România.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

Deşi Brexitul domină agenda în prezent, Franţa este preocupată mai mult de impactul încetinirii creşterii economice a Germaniei, principalul său partener comercial, conform unei analize publicate de Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul viceprimar al Capitalei Nistor Grozavu a fost reţinut în această dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de şeful Procuraturii Municipale, Ştefan Şaptefraţi. Acesta a declarat că Grozavu este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:57

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Igor Bukato, președintele grupului de companii Vozrojdenie din Sankt Petersburg, Rusia ar fi să construiască oi șosea de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:17

Delegația Guvernului va cheltui aproape 270 de mii de lei pentru vizita la New York / Nu se știe cât ne va costa și „turismul” lui Dodon în America

Delegația Guvernului va cheltui aproape 270 de mii de lei pentru vizita la New York / Nu se știe cât ne va costa și „turismul” lui Dodon în America Foto: Sediul ONU

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicolae Popescu, alături de diplomații Tatiana Molcean și Galina Nipomici, vor merge la New York pentru a participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generală a ONU. Costul total al deplasării celor trei diplomați, care vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 09:54

30 de minute de mers pe jos: cum îţi îmbunătăţesc starea de sănătate

Poate că la prima oră a dimineţii nu ai dispoziţia necesară să faci prea multă mişcare. Nu vorbim de exerciţiile fizice pe care le poţi face, câteva antrenamente uşoare sau stretching pentru că sigur nu sunt o prioritate. Avem obiceiul ca după ce ne trezim să mai stăm puţin...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 09:35

Un scenariu care dă fiori: Ce s-ar întâmpla în primele ore ale unui război Rusia-SUA

90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 08:56

După ce i-a dat țara lui Dodon, Năstase s-a trezit? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

După ce i-a dat țara lui Dodon, Năstase s-a trezit? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

Fostul deputat si ministrul MAI, Andrei Năstase, susține că dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru. 

( ) Citeşte tot articolul

Sport 20 Septembrie 2019, ora: 08:51

Europa League VIDEO /// CFR Cluj vs Lazio 2-1 / Debut de vis - Campioana României îi bate pe italieni și e lider în grupa E

VIDEO /// CFR Cluj vs Lazio 2-1 / Debut de vis - Campioana României îi bate pe italieni și e lider în grupa E

CFR Cluj a avut parte de un debut perfect în grupele Europa League, câștigând cu 2-1 duelul de pe teren propriu cu Lazio. Campioana României a fost condusă cu 1-0 de formația din Serie A, dar a restabilit egalitatea pe finalul primei reprize, grație unui penalty...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 Septembrie 2019, ora: 08:49

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 SEPTEMBRIE 2019. RACII DEVIN EXCESIV DE CRITICI

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 SEPTEMBRIE 2019. RACII DEVIN EXCESIV DE CRITICI

Horoscopul zilei de 20 septembrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 septembrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 04:22

„A mai rămas doar o cameră” Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

„A mai rămas doar o cameră” Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

Booking.com se apără împotriva acuzațiilor conform cărora continuă să utilizeze tactici de presiune pentru a vinde, în ciuda sancțiunilor impuse de autoritățile britanice, scrie CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 01:51

Ce prevede DOCUMENTUL privind Pactul Ribbentrop-Molotov care va fi votat în Parlamentul European

Ce prevede DOCUMENTUL privind Pactul Ribbentrop-Molotov care va fi votat în Parlamentul European

Parlamentul European va vota, joi, adoptarea unei rezoluții prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.Rezoluția Parlamentului European privind 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 20:08

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că pentru dezvoltarea țării este nevoie de proiecte investiționale și granturi, iar el este gata să plătească din bani proprii o echipă de experți moldoveni și străini, care să creeze aceste programe. De altfel, Usatîi...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)