Carte

Cartea zilei: „Interpretarea gesturilor”, de Joseph Messinger

Cum vă încrucişaţi braţele? Dar degetele? La ce ureche duceţi telefonul? Sunt de ajuns trei gesturi banale, trei „stereotipuri gestuale invariabile”, după cum le numeşte autorul, pentru a identifica profilul psihogestual căruia îi aparţine interlocutorul dumneavoastră. Creativ, Senzitiv, Narcisic, Cartezian, Challenger, Relaţional, Idealist sau Tribal, iată cele opt grupuri care îşi dispută supremaţia!

O informaţie care vă permite să vă adaptaţi comunicarea verbală la personalitatea celuilalt. Să seduci sau să convingi sunt acţiuni care vor trece de aici înainte prin filtrul dimensiunii gestuale a unui nou mod de comunicare. Gestul exprimă, iar subconştientul imprimă. Altfel spus, gesturile repetitive ale interlocutorului nu scapă niciodată inconştientului nostru.

Fie că este vorba despre un interviu pentru angajare, de o fază de adaptare la un nou colectiv, de o ieşire cu prietenii, de un conflict în familie, de o întâlnire de afaceri sau de o agresiune psihică a cărei victimă puteţi fi, orice situaţie de confruntare cu alţi indivizi trebuie gestionată în funcţie de compatibilitatea emoţională interindividuală, pentru a trasa limitele în raport cu celălalt şi a şti cum să procedaţi ca să nu-i răniţi sentimentele, să nu-l enervaţi etc.

Lectură plăcută!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *