Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Femeia 24 Mai 2012, ora 05:15    Din editia print

Cărţile pe masă

Marime Font

 
 
 

O relaţie există prin investiţia de energie şi atenţie a ambilor parteneri, altfel ar fi doar o joacă în nisip pentru o perioadă scurtă de timp, oricât de frumoasă, iar o relaţie serioasă, de lungă durată, poate exista dacă cei doi sunt întotdeauna împreună, aproape, sprijinindu-se reciproc la greu şi bucurându-se împreună la bine. 

Dar ce faci, când afli că este posibil ca persoana iubită să se mute în afara ţării? O poţi ţine captivă, printr-un şantaj emoţional, poţi încerca să o manipulezi, dar în acest fel va avea în suflet regretul, la un moment dat, că nu a făcut pasul acesta când s-a ivit ocazia, sau să calci peste ceea ce simţi pentru ea şi să o încurajezi, păstrând o poziţie neafectată şi zâmbind înţelegător că alegerea aceasta îi va aduce doar lucruri bune, chiar dacă în interior se prăbuşesc toate clădirile din oraşul sufletului tău.

Mai există o variantă, la care puţini se gândesc - cea neutră. Dar cum poţi sta impasibil, în timp ce tot ce aţi construit în jurul vostru se destramă în urma unei singure decizii? Probabil e cel mai dificil, dar, consider, drept. Persoana iubită nu trebuie încurajată să facă pasul cu pricina şi nici nu trebuie ţinută captivă de un om devastat de vestea cu pricina, ci îndemnată să facă aşa cum simte. Nu ai încotro decât să îi înţelegi motivele şi să îi laşi spaţiul necesar să ia o decizie. Până la urmă, este viaţa ei şi trebuie să aleagă în cunoştinţă de cauză. Tu, în momentul acela, devii un simplu spectator care va fi de acord cu ea, indiferent ce va alege. Cu ocazia aceasta vei putea afla ce preferă: mutarea ori pe tine.Din păcate, orice astfel de alegere va duce, în cele din urmă, la o despărţire asumată de ambii parteneri, căci ar însemna să fii lipsit de maturitate, încercând să tragi după tine o relaţie ce nu mai funcţionează. De aceea, lucrurile ar trebui să fie clare, discutate matur şi cu cărţile pe masă: relocarea va duce, inevitabil, la o despărţire, imediat ce persoana în cauză va părăsi ţara, dacă o va face pe o perioadă nedeterminată.
Mi-a plăcut întotdeauna să port discuţii reci, clare, pe detalii incomode cu femeia căreia i-am încredinţat inima, să ştiu că putem ieşi din registrul emoţional, afectiv pentru a intra într-unul oarecum „profesional”, pentru a reuşi, astfel, să punem pe tapet probleme ce ne-ar putea afecta profund negativ şi, în acest fel, să le şi rezolvăm. E o calitate pe care o caut la o femeie. Fără aceasta, nu ar exista comunicare...

Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md