Actualitate

Casa Albă a confirmat: Programul încărcat îl împiedică pe Obama să plece la Soci

"Președintele și soția sa nu vor fi prezenți la Jocurile Olimpice din cauza programului de lucru", citează RIA "Novosti" cuvintele purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Amintim că la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Londra din 2012, SUA erau reprezentate de soția președintelui american, Michelle Obama, la Vancouver în 2010 – de vicepreședintele Joseph Biden.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a subliniat că la Soci America va fi reprezentată de o delegație de "nivel înalt".

"Toţi membrii delegaţiei noastre se disting prin prisma reuşitelor lor în serviciul în slujba guvernului, în activismul civic şi în sport”, a precizat Shin Inouye, într-un comunicat.

Este cunoscut faptul că la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci delegația va fi condusă de rectorul Universității din California, fostul secretar pentru Securitate Internă Janet Napolitano, iar la închidere – de primul adjunct al secretarului de stat William Burns. În plus, în componența celor două delegații va intra ambasadorul SUA în Rusia , Michael McFaul.

Nici președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci.  Acesta a refuzat să enumere motivele care au stat la baza acestei decizii. S-a specificat doar că președintele Timofti nu dorește să desfășoare acest subiect.

Până acum mai mulți șefi de state și de guverne au anunțat că boicotează JO de la Soci.

Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a anunțat joi că va boicota Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din cauza politicii externe a Rusiei față de vecinii săi, informează AFP.

sursa: topnews.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *