Actualitate

Casa Albă: Întânirea lui Putin cu Trump va avea loc doar după ELIBERAREA marinarilor ucraineni

„Nu văd în viitorul apropiat împrejurări ca astfel de întâlnire să poată avea loc”, a declarat Bolton, citat de Reuters.

Consilierul a explicat că o condiție prealabilă pentru noul summit ar fi eliberarea de către partea rusă a tuturor marinarilor arestați și întoarcerea navelor ucrainene capturate.

Întâlnirea președinților american și rus urma să aibă loc în paralel cu summit-ul G20 din Argentina, care a avut loc între 30 noiembrie și 1 decembrie, dar, în ultimul moment, Trump a anulat-o. Ulterior, Washingtonul a comunicat că Putin va putea să se întâlnească cu Trump imediat ce incidentul care a avut loc în largul coastei Crimeei va fi soluționat, transmite Interfax.

Departamentul de Stat al SUA a acuzat Rusia de încălcarea dreptului internațional în incidentul din strâmtoarea Kerci. Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a subliniat că Trump a dorit să trimită un „mesaj clar și neechivoc că un astfel de comportament este inacceptabil”, potrivit Radio Liberty.

Între timp, la o conferință de presă după summitul din Argentina, Vladimir Putin a spus că a reușit să discute cu Trump și să-i prezinte versiunea sa a incidentului din Marea Neagră. Se pare că aceasta nu a fost convingătoare pentru Casa Albă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *