Actualitate

Casa Comunitară pentru copii în situaţie de risc va fi inaugurată săptămâna curentă

Rodica Terehovschi a menţionat că beneficiarii acestui serviciu vor avea parte de cele mai bune condiţii şi de tot ceea ce le-a lipsit în serviciul rezidenţial.

Serviciul vine să asigurare dezvoltarea copilului într-un mediu de viaţă apropiat celui familial, pentru o perioadă determinată de timp. Beneficiari ai Casei comunitare sunt copiii şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani, care sunt privaţi temporar sau permanent de mediul familial şi nu pot fi plasaţi în familia extinsă, casă de copii de tip familial, serviciu de asistenţă parentală profesionistă sau adopţie. În cazul fraţilor, beneficiari pot fi şi copii cu vârsta mai mică de 10 ani, dar nu mai mici de 6 ani.

La Casa Comunitară copiii vor beneficia de găzduire, întreţinere şi alimentaţie. Aici copiii îşi vor forma deprinderi de viaţă şi îşi vor dezvolta abilităţi cognitive, de comunicare şi comportament. La fel, aceştia vor beneficia de suport în studierea şi asimilarea programelor şcolare etc.

Casa Comunitară pentru copii în situaţie de risc a fost creată cu sprijinul financiar al Asociaţiei Obşteşti „Lumos Moldova”.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *