Editorial

Casa de nebuni „Romaniţa”

Am citit şi eu scrisoarea lui Tkaciuk către Voronin. Citind cei „zece paşi” (vedeţi alături) prin care comuniştii au fost chemaţi să transforme RM într-un ghetou, am observat că autorul nu duce nici el până la capăt nişte lucruri, de parcă s-ar sfii să reitereze practicile comune ale regimurilor cândva înrudite – fascist şi comunist.

De exemplu, autorul „paşilor” propune „restabilirea sârmei ghimpate de pe Prut”. Dar parcă asta este de ajuns? Sigur că nu. Pentru a obţine un efect mondial, PCRM va trebui să creeze imediat un grup în frunte cu comunistul Reidman, pe care să-l trimită în fostele lagăre de concentrare naziste Auschwitz-Birkenau şi Buchenwald, de unde să ne aducă sârmă ghimpată specială. Odată instalată la Prut, aceasta va etala în toată splendoarea ei întreaga semnificaţie istorică a unor astfel de îngrădiri. Pe comunistul Mişin l-ar putea trimite să aducă sârmă ghimpată de GULAG, aşa ca moldovenilor să le treacă tot dorul de a-şi mai trimite copii la studii în România.

Autorul „paşilor comunişti” de instaurare a juntei propune „restricţionarea la maximum a accesului cetăţenilor noştri în România (inclusiv la studii) şi reintroducerea regimului de vize pentru cetăţenii romani”. Basarabenii ţin minte cum au instaurat sovieticii aceste gen de restricţii: un glonţ în spate şi… la revedere! Trebuie deci să înţelegem că, de data aceasta, Voronin, Greceanâi, Papuc şi Reşetnikov, dar şi Dodonel şi Muntenel, vor deschide foc direct asupra tinerilor care vor dori să fugă din închisoarea comunistă?!. Aşa cum s-a tras la zidul de la Berlin… Mark Tkaciuk mai sugerează ca, după venirea comuniştilor la putere, să fie traşi la răspundere penală „liderii partidelor din AIE şi trădătorii care au abandonat PCRM”, precum şi „businessmenii care au susţinut financiar partidele din alianţă în perioada aflării PCRM în opoziţie”. Astfel, zeci de mii de oameni vor fi arestaţi şi băgaţi în lagăre de concentrare, iar atunci când acestea vor deveni neîncăpătoare ar putea, probabil, să fie încercate camerele de gazare şi crematoriile foştilor colegi fascişti. S-a zvonit deja că, dacă revin comuniştii, în locul consulatelor româneşti de la Bălţi şi Cahul vor fi deschise centre de interogatorii pentru cei care au solicitat cetăţenia română. Conform documentului citat, comuniştii vor rechema imediat toţi ambasadorii numiţi de guvernul Filat. Astfel, RM va rămâne din nou ruptă de lume, iar ţările europene, drept reacţie, ar putea să examineze variante de repatriere forţată a moldovenilor aflaţi la muncă în UE…

Dar cel mai important pentru familia lui Voronin este primul „pas” pe care-l propune sfetnicul său de taină în numele partidului – „anularea tuturor legilor adoptate de Parlamentul sub conducerea lui Mihai Ghimpu”. Aceasta înseamnă, înainte de toate, anularea rectificării la legea prin care, data viitoare, Oleg Voronin ar putea să fie tras la răspundere penală pentru evaziune fiscală. Vă amintiţi istoria cu cheltuielile de milioane de pe cardul bancar al fiului fostului preţedinte? Anume anularea legilor care l-ar putea încurca pe Voronin să-şi însuşească în continuare bogăţiile RM este sensul acestor „zece paşi”. Celelalte sunt doar un paravan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *