Femeia

Castitatea, marfă rară

Cei mai mulţi se feresc de astfel de experienţe – pentru că reprezintă nişte bătăi de cap. Cine ar dori să se lege la cap cu o femeie care, în primul rând, nu are experienţă sexuală, iar în al doilea, se ataşează foarte mult de tine pentru că, nu-i aşa?, eşti primul ei bărbat. Din acest motiv, în parte, am întâlnit femei de peste douazeci şi cinci de ani încă neatinse, stresate şi presate de vârsta pe care o au, într-o societate în care aşa ceva a devenit anormal şi stigmatizat. Câţi nu-şi pun întrebarea: „De ce a rămas virgină până la vârsta aceasta? Este clar că e ceva în neregulă cu ea”, şi se retrag?

Virginitatea nu este un deziderat, cel puţin, nu pentru mine. Pentru că, aşa cum bărbaţilor li se recomandă să acumuleze cât mai multă experienţă pentru o viaţă sexuală cât mai bogată şi diversificată, şi femeile au dreptul să fie experimentate. Iar când afli că vei fi primul din viaţa ei şi, poate, chiar ultimul – pentru că ea aşa a ales -, este imposibil să fii speriat, dacă eşti un bărbat matur şi nu un copil care caută doar distracţie… E adevărat că femeia este haotică, nebună pe alocuri, enervantă, extrem de cicălitoare uneori şi imposibil de înţeles în multe situaţii, dar ce ai fi fără ea? O carcasă de om, goală pe dinăuntru, liber umblătoare pe o stradă pe care calcă, odată cu tine, oameni împliniţi prin nebuna de lângă ei. Dacă un bărbat nu reuşeşte să O înţeleagă, indiferent câte ar avea, acela este un om ce s-a născut degeaba.

…Am ajuns să nu mai apreciem ceea ce este cu adevărat valoros şi îi denigrăm pe cei care nu ne sunt asemănători, etichetând şi judecând aiurea în tramvai, dar uităm că în interiorul persoanei din faţa noastră se poate afla femeia care ne va face cu adevărat fericiţi, până când va fi să părăsim această lume. Suntem în stare să dăm cu piciorul la ceva atât de frumos pentru simplul motiv că frumuseţea înterioară a devenit o marfă atât de rară.

www.umbluliber.com

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *