Politică

Castrarea chimică a pedofililor revine în Parlament

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a susţinut-o repetat după ce anterior preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a refuzat să o promulge pe motiv că ar promova tratamentul inuman, transmite Info-Prim Neo.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu, autorul proiectului, a declarat că legea prevede castrarea obligatorie a persoanelor care au violat copii până la 14 ani, iar după această vârstă – în funcţie de împrejurări. Preşedintele Nicolae Timofti nu a făcut niciun fel de propuneri de modificare a legii, a spus parlamentarul.

Liberalul Victor Popa, preşedintele Comisiei juridice, a subliniat că cei care sunt împotriva legii într-un fel se contrazic. „Ei spun că este inuman să-i castrăm, iar pe de altă parte că este o metodă ineficientă întrucât ar exista antidot. Oare este inuman să dai o injecţie unui om? Dar când un copil este violat e tratat mai uman? Nu trebuie protejat?”, a întrebat deputatul.

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu şi-a exprimat îngrijorarea că cei care vor fi castraţi, odată eliberaţi din detenţie, pot deveni agresivi, pot lua toporul şi să omoare oameni.

Legea privind castrarea chimică a pedofililor urmează să fie aprobată de Parlament la una din şedinţele plenare din 24 sau 25 mai. Liberalii susţin că aceasta va fi aprobată în pachet cu Legea privind egalitatea de şanse şi Proiectul de modificare a Legii privind CCCEC. Dacă Parlamentul votează repetat Legea cu privire la castrarea chimică a pedofililor, preşedintele ţării nu mai are drept de veto.

Sursa: info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *