Actualitate

Cât de periculoasă este apa de la robinet

Pentru această cercetare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota şi Universitatea de Stat din New York au colectat, la începutul anului 2017, 159 mostre de apă potabilă din diferite ţări (Uganda, India, Indonezia, Beirut, Ecuador, Statele Unite şi altele), dar şi din Europa.

Analiza efectuată de un laborator de la Universitatea din Minnesota a demonstrat că ”83% dintre probe conţin particule de plastic”, au afirmat cercetătorii într-un raport intitulat "Invizibil: plasticul din interiorul nostru".

Numărul de microplastice identificate într-un litru de apă a variat de la 0 la 57, cu o medie de peste 4 pe litru, iar mărimea lor a fost între 0,1 şi 5 milimetri.

Ținând cont că o persoană bea, în general, între 2 şi 3 litri de apă pe zi, acesta ar putea ingera între 3 şi 4.000 de microparticule în fiecare an, au estimat cercetătorii.

"Densitatea cea mai mare a plasticului a fost identificată în America de Nord, iar cea mai scăzută în ţările europene", au notat oamenii de ştiinţă.

Efectele asupra sănătăţii a prezenţei microparticulelor de plastic sunt în curs de determinare, însă autorii studiului notează că lucrările anterioare au arătat că acestea pot contribui la răspândirea substanţelor chimice şi a bacteriilor.

Sursa: Capital.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *