Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Actualitate 24 Iulie 2018, ora 07:04

Cât de periculoase sunt aromele din țigările electronice? Iată ce efecte nocive au la nivelul vaselor sangvine

Marime Font

Aromele din țigările electronice sunt foarte periculoase. Cum afectează vasele de sânge a fost descoperit în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite.

Aromele din țigările electronice sunt foarte periculoase pentru organismul nostru. 5 substanțe au fost testate în laborator de o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii, descoperindu-se faptul că acestea afectează vasele de sânge, ceea ce poate conduce la apariția unor boli cardiovasculare, informează Upi.com.

Aromele au produs leziuni la nivelul celulelor endoteliale care se găsesc în interiorul vaselor de sânge şi al inimii, a explicat profesor-asistent la Facultatea de Medicină a Universităţii din Boston, Jessica Fetterman, unul dintre autorii studiului.Mentol (mentă), acetil-piridină (fum), vanilină (vanilie), aldehidă cinamică (scorţişoară) şi eugenol (trifoi) sunt aromele testate care au blocat capacitatea celulelor de producere a unui gaz numit oxid nitric, a explicat Fetterman.

“Aceste celule produc acest gaz atunci când sunt bine şi sănătoase. Acesta reprezintă un factor de protecţie cu o multitudine de funcţii pozitive, precum prevenirea formării cheagurilor de sânge şi inhibarea inflamaţiilor. Am descoperit că celulele pe care le-am tratat cu aceşti aditivi aromatici nu au mai produs acest gaz ” a mai adăugat ea.

Fetterman a menţionat că următorul pas va fi examinarea directă a fumătorilor de ţigări electronice pentru a afla „cât din aceşti aditivi aromatici ajung în sânge după ce o persoană utilizează o ţigară electronică“.

Cu toate acestea, președintele asociației americane de vaping, Gregory Conley, a declarat că acest studiu nu schimbă cu nimic concluzia la care au ajuns Colegiul Medicilor și Institutul de Cercetare a Cancerului referitor la acest subiect: “posibilele riscuri ale vapingului nu le-ar depăşi nici măcar cu 5% pe cele ale fumatului”.

Sursa: unica.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md