Auto

Cat va costa noua Dacia Duster? (FOTO)

„Cat va costa noua Dacia Duster?“ este întrebarea pe care și-o pun, zilele acestea, toți românii și chiar și străinii. Impresiile despre noul model sunt mai mult decât favorabile, iar acum toată lumea așteaptă o estimare de preț pentru a-și putea face planuri de achiziționare.

Noua Dacia Duster tocmai a fost prezentată publicului în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, iar noutățile introduse sunt impresionante. Nu numai designul noului model este unul care place foarte mult, ci și echipamentele anunțate au lăsat multă lume surprinsă. Vorbim aici de sistemul de camere exterioare pentru parcare (Multi-view camera), asistentul pentru unghiul mort, airbag-urile cortină, sistemul de climatizare automată, accesul fără cheie și asistentul automat pentru faza lungă – toate acestea premiere pentru Duster și foarte solicitate de către fanii mărcii.

În plus, calitatea materialelor și a finisajelor a crescut corespunzător, iar în aceste condiții s-a speculat masiv că noul Duster nu va mai putea fi modelul accesibil pe care îl cunoaștem atât de bine. Ei bine, oficialii mărcii de la Mioveni au confirmat că filosofia din spatele celui mai iubit SUV din România nu s-a schimbat, iar Dacia Duster va continua să fie un model accesibil, în pofida creșterii evidente în ceea ce privește rafinamentului și dotările.

În prezent, Dacia Duster are un preț de pornire de 10.900 de euro cu TVA inclusă, iar acest prag nu se va schimba semnificativ odată cu introducerea noului model. Dacă ne uităm la istorie, schimbarea de generație în cazul fraților mai mici Logan și Sandero a adus o creștere de preț nesemnificativă, de aproximativ 500 de euro, justificată prin nivelul superior de dotări al noului model. O creștere comparabilă este așteptată și în cazul lui Duster, astfel că estimăm un preț de bază pentru noua generație care va porni de la 11.300 de euro.

Desigur, toate echipamentele noi anunțate la Frankfurt nu vor fi disponibile în echiparea de serie, ci doar în echipările superioare și/sau ca echipamente opționale. În aceste condiții, cel mai scump model Duster va fi, cel mai probabil, semnificativ mai scump decât echivalentul său actual. În prezent, configurând cel mai scump Duster și adăugând toate echipamentele opționale disponibile, se poate ajunge la un preț maxim de 19.375 de euro cu TVA.

Cat va costa noua Dacia Duster? 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *