Ultima oră

Catastrofă aviatică din Rusia. Accidentul ar fi cauzat de o eroare de pilotaj

„Cauza este o eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile. El a venit o dată la aterizare şi a ratat. Ratarea este o procedura absolut normală. Şi-a dat seama că nu e în regulă pe pistă şi a plecat. Apoi a venit din nou la aterizare. Dacă era un tip deştept, ar fi plecat pe aeroportul de rezervă. Probabil s-a încăpăţânat să aterizeze aici. A venit dezaxat pe o aripa, iar vântul l-a întors. Aripa era ruptă iar combustibilul a ieşit pe pistă. Este greşeală umană, de pilotaj, pe fondul vremii nefavorabile. Piloţii nu pot fi împărţiţi în două categorii, de vreme bună şi de vânt. El nu era sigur pe el. Boiengul este un avion mare, puternic" a declarat Valentin Duţă.

 Comitetul pentru Investigaţii din Rusia a transmis sâmbătă că ia în calcul o eroare a pilotului sau o problema tehnică drept cele mai probabile cause ale prăbuşirii. "Avionul a lovit solul şi s-a făcut bucăţi", potrivit sursei citate.


Foto: Ria Novosti

(UPDATE) Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova Andrei Galbur a adresat Ministrului afacerilor externe al Federaţiei Ruse Serghei Lavrov un mesaj de condoleanţe în legătură cu accidentul aviatic din noaptea de 19 martie de la Rostov pe Don în rezultatul căruia au fost pierdute mai multe vieţi omeneşti.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, în dimineața zilei de 19 martie 2016 în oraşul Rostov pe Don, Federația Rusă s-a prăbuşit aeronava companiei Fly Dubai, Boeing 737-800, care opera cursa din Dubai. 

La bordul avionului se aflau 62 de pasageri, dintre care 12 cetățeni străini.

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile ruse Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova, printre victimele catastrofei nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.

Majoritatea pasagerilor se întorceau din vacanță. 44 din ei erau cetățeni ruși, opt-cetățeni ucraineni, doi-cetățeni ai Indiei și un cetățean din Uzbekistan. Potrivit agenției Interfax, membrii echipajului proveneau din Cipru, Spania, Columbia, Kirghizia și Insulele Seychelle.  

Pentru mai multe informaţii cetăţenii Republicii Moldova pot apela:

Centrul de Apel al MAEIE din Republica Moldova:

080090990 (apel gratuit, de la telefon fix)

din străinătate: +373 22 788 722

Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă

Tel.: (+7495) 628-10-50; (+7495) 624-96-78.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *