Ultima oră

Catastrofă de necontrolat în Atlantic

Business Week arată că, în planul de mediu din 2009, British Petroleum anunţa că este puţin probabil, aproape imposibil, ca un astfel de accident să aibă loc. După explozia unui centru de exploatare din larg, peste 6 milioane de litri de petrol crud (brut) au ajuns în Atlantic.

Explozia a avut loc la 20 aprilie, iar, după această dată, sute de mii de litri de petrol au ajuns zilnic în Atlantic. În ciuda mobilizării (300 de vapoare cu aproape 2.000 de specialişti au fost trimise în zonă), situaţia a scăpat de sub control. Coastele statelor din sud-estul SUA au fost grav afectate, ultimele victime fiind Louisiana, Mississippi şi Alabama.
Acţiuni disperate, dar în zadar

Preşedintele american Barack Obama a anulat toate proiectele de foraj petrolier în larg. Se pare că măsurile de mediu pentru aceşti operatori economici vor deveni unele foarte severe, mai ales la capitolul "măsuri de siguranţă".

Statul Louisiana este recunoscut pentru afacerile sale legate de pescuit. În urma exploziei şi a petei de petrol, este aşteptată o criză a peştelui în această zonă, iar mii de afaceri, care implică zeci de mii de oameni, vor fi grav afectate.

Autorităţile au încercat să ardă petrolul, să izoleze pata şi să capteze din apa oceanului o parte din scurgeri. Din cauza vântului puternic din larg, acţiunile lor au fost un eşec, iar pata continuă să se extindă.

Sursa: Evz

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *