Economie

Catastrofele naturale au produs pagube de 125 de miliarde de dolari în 2013

În ultimii zece ani, catastrofele naturale au provocat în medie pagube anuale cu o valoare totală de 184 de miliarde de dolari la nivel mondial, a precizat Munich Re într-un comunicat.

Pentru 2013, suma ce trebuie acoperită de sectorul de asigurări reprezintă aproape 31 de miliarde de dolari, fiind la rândul său mai modestă decât media de 56 de miliarde înregistrată pe parcursul ultimelor zece ani. În anul care tocmai s-a încheiat, ‘catastrofele naturale cele mai costisitoare în termeni economici au fost inundațiile din sudul și estul Germaniei, precum și din țările limitrofe’ în cursul lunii iunie, a detaliat Munich Re. Acestea au cauzat pagube cu o valoare totală de 11,7 miliarde de euro, dintre care 2,3 miliarde de euro asigurate.

Pentru sectorul de asigurări, căderile de grindină din Germania din cursul lunilor iulie și august s-au dovedit a fi cele mai costisitoare. Aceste intemperii au provocat pagube cu o valoare totală de 3,9 miliarde de euro, dintre care 3,1 miliarde miliarde acoperite de către asiguratori. Din punct de vedere uman, cea mai gravă catastrofă a fost taifunul Haiyan din sudul Filipinelor de la începutul lui noiembrie, ce a provocat moartea a 6.000 de persoane și a lăsat alte câteva milioane fără un acoperiș deasupra capului.

În total, cele 880 de catastrofe naturale înregistrate în 2013 au provocat decesul a 20.000 de persoane, adică mai mult decât în 2012, dar mult mai puține decât media ultimilor zece ani (106.000), conform cifrelor din raport.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *