Câte milioane au fost cheltuite pentru organizarea alegerilor locale noi, anulate de judecători

publicat în Actualitate pe 27 Iunie 2018, 14:23

13,65 milioane de lei au fost cheltuite pentru organizarea și desfășurarea celor două tururi ale alegerilor locale noi din mun. Chișinău, rezultatele cărora au fost anulate la 25 iunie printr-o încheiere irevocabilă a Curții Supreme de Justiție, scrie zdg.md. 

Comisia Electorală Centrală a constituit 311 secții de votare pentru organizarea alegerilor în Chișinău și suburbii.

Doar în primul tur al alegerilor locale, pentru asigurarea activității celor 311 birouri electorale, s-au cheltuit peste 7 milioane de lei, potrivit devizului de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al mun. Chișinău, aprobat de CEC în luna martie curent.

Recompensele pentru activitatea funcționarilor electorali, operatorilor și șoferilor în cadrul unui singur birou electoral au constituit peste 20 de mii de lei.

În cel de-al doilea tur al alegerilor, plata pentru activitatea funcționarilor electorali, a operatorilor și a șoferilor, în cadrul unui singur birou electoral, a constituit cu circa două mii de lei mai puțin, comparativ cu primul tur, însumînd circa 18 mii de lei. Pentru funcționarea celor 311 secții de votare din al doilea tur al alegerilor s-au cheltuit peste 6 milioane de lei.

În total, pentru organizarea celor două tururi de scrutin, rezultatele cărora au fost anulate de cele trei instanțe de judecată, au fost alocați 13 651 630 de lei.

Sursa: zdg.md