Culinar.md

Câte ouă trebuie să aibă omleta perfectă. Ingredientul special care o face pufoasă

Pentru a prepara rețeta perfectă trebuie să respecți câțiva pași simpli. În primul rând, omleta trebuie să conține trei ouă. Aceasta este cantitatea optimă pentru o singură persoană. În al doilea rând, untul este foarte important atunci când preparăm omleta, deoarece acesta are rolul de a face omleta mai pufoasă. În continuare vă vom prezenta care sunt ingredientele de care aveți nevoie.


Ingrediente
trei ouă
30 de grame de unt
sare
piper
40 de grame de cașcaval (puteți folosi parmezan sau brânză cheddar)

Mod de preparare
– Într-un castron se adaugă cele trei ouă, iar deasupra se pun condimente după gust. Pentru această rețetă noi am ales doar sare și piper. Cele trei ouă se bat bine cu ajutorul unui tel sau cu o furculiță. Acestea trebuie bătute foarte bine pentru că altfel va prinde aer și va căpăta volum.

Atenție! Omleta se amestecă chiar înainte de a le pune în tigaie. Aceasta nu trebuie să se așeze în castron, deoarece nu va mai ieși pufoasă sau este posibil să se lipească. Astfel, înainte de a bate ouăle se încinge tigaia, la foc mediu. În tigaie adăugăm untul. Așa cum am spus și mai sus, acest aliment este foarte important, deoarece face omleta mai pufoasă.

– După cel-am adăugat în tigaie, untul se plimbă până se topește. Apoi, se adaugă ouăle bătute. Compoziția se plimbă puțin și se așează în tigaie, în primele 20 de secunde. Ulterior, putem observa cum deja începe să se gătească pe margine. Aceasta se dă ușor la o parte și se amestecă foarte ușor compoziția care a rămas deasupra.

– Deasupra se rade puțin cașcaval, parmezan sau brânză cheddar, după preferințe. Apoi, cu ajutorul unei spatule, se împăturește pe jumătate. Un al lucru important este că omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc, deoarece se gătește foarte rapid și este posibil să se ardă. Astfel, se ia tigaia de pe aragaz cu puțin timp înainte de a fi gata. Omleta va continua să se facă și fără flacără. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *