Actualitate

Câteva trucuri simple pe care medicii pediatri le aplică propriilor copii

Stimulează-i i dorinţa de a ieşi afară

Lipsa activităţii fizice este o cauză majoră a obezităţii infantile, dar şi a îmbolnăvirilor copiilor. Încearcă să institui un fel de “timp fără tehnologie”, în care să îţi încurajezi copilul ca după teme să se joace aş cum o făceam şi noi pe vremuri. Afară, în parc, cu mingea, la tobogane, cu rolele sau cu bicicleta. Bineînţeles dacă vremea o permite. Dacă nu, îţi poţi folosi imaginaţia şi puteţi construi cazemate sau alte jocuri care să implice şi activitate fizică. O bătaie cu perne, câteva exerciţii sportive nu strică niciodată.

Învaţă-l cât de importantă este igiena mâinilor

Nu e medic – pediatru sau nu – care să nu susţină importanţa igienei mâinilor. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a împiedica răspândirea germenilor. Este important ca cel mic să ştie să se spele cele 2 minute regulamentare înainte de masă, după ce merg la baie, după ce ating sau se joacă cu animale, după ce tuşesc, strănută sau îşi suflă nasul. Şi înarmează-te cu răbdare, pentru că e nevoie să îi reaminteşti de mai multe ori această regulă. Daaar, nu uita, întotdeauna cu blândeţe.

Ţine copilul acasă dacă e bolnav

Pediatrii spun că este mult mai benefic pentru recuperarea copilului să rămână acasă, în pat, dacă are febră sau e răcit. E important să se odihnească şi să fie bine hidratat. Corpul micuţului are nevoie de odihnă şi de multe lichide pentru a se lupta cu boala şi pentru a-şi reveni. Copiii care merg la şcoală atunci când sunt bolnavi, riscă să dezvolte o infecţie secundară şi, evident, să răspândească virusul şi celorlalţi copii.

Oferă-i o hrană sănătoasă

O alimentaţie sănătoasă este baza unei sănătăţi solide. De aceea, mulţi medici pediatri le oferă copiilor lor o dietă bazată pe legume şi fructe proaspete şi le limitează aportul de zahăr. Atunci când dieta nu este una sănătoasă, în organism au loc procese inflamatorii care stresează sistemul imunitar. Şi de aici până la a se îmbolnăvi, nu mai e decât un pas… mic.

Fii cu vaccinările la zi

Sunt pediatri care spun că ei le povestesc copiilor lor cât de importante sunt vaccinurile pentru a nu se răspândi bolile şi cum acestea îi protejează de viruşi. Şi, pentru a fi exemplu pentru cei mici, sunt medici care spun că se vaccinează în fiecare toamnă împotriva gripei sezoniere, unii chiar de faţă cu copiii lor.

Insistă să doarmă

Copiii care dorm mai puţin, sunt mai slabi în faţa viruşilor şi bacteriilor. Mai mult, organismul se regenerează doar în somn. Aşa că trebuie să ţii cont de faptul că unii pediatri au un program strict de somn pentru proprii copii.

Sursa: csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *