Astăzi 21 August 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 20 August 2019
Abonamente

Actualitate 19 Septembrie 2018, ora 07:00    Din editia print

Câștigătorii concursului „Testul de inteligență al lui Einstein” și-au ridicat premiile

Marime Font

Cititorii ne-au mărturisit ce le place să citească în TIMPUL și cum ar trebui să fim mai buni

Cei 11 cititori ai TIMPULUI, care au reușit să rezolve „Testul de Inteligență al lui Albert Einstein” și-au ridicat premiile zilele trecute. Unii dintre ei ne-au explicat cu răbdare cum au aflat că „peștele e al germanului”, pentru a ne da de înțeles că nu au furat răspunsul de pe internet. Chiar dacă se spune că acest text poate fi rezolvat doar de 2% dintre oameni, noi avem încredere deplină în cititorii noștri, iar înțelepciunea lor ne face doar să ne mândrim. Și pentru că i-am avut aproape, ne-am interesat de problemele pe care le întâmpină în localitățile lor și ce așteptări au de la noi, pentru a ne citi cu și mai multă plăcere.

„Să promovați oamenii de valoare!”


Alexandra Cucu, profesoară de matematică, Chișinău:

- Îmi plac toate rubricile din ziar. Pentru că sunt matematiciană, îmi plac în special integramele și jocurile de Sudoku. Citesc întotdeauna paginile de politică, pentru că materialele voastre îmi formează o viziune mai clară. Noi, moldovenii, suntem răsfățați cu personalități și, din păcate, le neglijăm. Aș vrea ca biografiile, poate crâmpeie din creația scriitorilor noștri, să își găsească locul în paginile ziarului. Ar fi frumos să cunoaștem mai multe despre cei care sunt încă în viață și despre cei care au plecat dintre noi. Promovați oamenii de valoare! Mi-e greu să spun că cel mai mult mă doare înapoierea populației noastre. Noi nu știm să ne prețuim și nu avem demnitate națională. După ce ne-am eliberat de imperiul acela întunecos, cum să nu vrem să ne unim cu națiunea noastră?!

„Aștept continuarea articolului despre Paul Goma”

Mihai Curti, pensionar, Rezina:

- De fiecare dată, aștept cu sufletul la gură noul număr al TIMPULUI. Citesc ziarul în decursul unei săptămâni, ca să-mi ajungă informația până la următoarea ediție. Sunt abonat doar la ziarul TIMPUL și îmi place tare de Pavel Păduraru. Înțeleg că nu are timp să scrie la fel de mult ca înainte. Eu încă aștept continuarea articolului despre Paul Goma, scris de Pavel și publicat mai demult. Citesc tot timpul rubrica „Omul Săptămânii” și numaidecât citesc textele lui Constantin Tănase, dar și cele ale soției sale, doamna Alexandra. Dacă mă întrebați cum am putea să îmbunătățim situația noastră, vă răspund scurt: eu sunt unionist. Cu ocazia împlinirii celor 17 ani, care este vârsta tinereții, vă doresc să aveți succes, pentru că aveți potențial!

„Vreau să duceți mai departe conceptele domnului Tănase”


Ilie Dabija, jurist, Grătiești:

- Am început să-l citesc pe domnul Tănase când încă era șeful „Fluxului”. Dumnealui avea stofă de ziarist adevărat și un suflet mare. Pentru mine a fost întotdeauna un etalon. Nu mi-a plăcut niciodată când ziariștii sunt părtinitori. M-am născut în URSS și știu cum se scria atunci, la comandă. Nu-mi doresc să citesc informații care să convină unei persoane sau alteia. Dacă vrea să fie respectat, un jurnalist trebuie să fie mereu în opoziție cu orice putere. Vreau ca TIMPUL să ducă mai departe conceptele domnului Tănase, să fie imparțiali și să ofere cititorilor știri adevărate. De când ne-am proclamat independența, noi am luat tot ce este mai rău de la Uniunea Sovietică, pentru că sistemul corupt al bolșevicilor înflorește la noi. Nu fiți partenerii celor care vor să adoarmă vigilența oamenilor. Fiți acei câini de gardă de care are nevoie societatea. Câinele trebuie să latre, să dea de știre, nu să muște.

„Vă doresc să puteți scrie că se îmbunătățește situația”


Claudia Bunduchi, pensionară, profesoară de matematică, Orhei:

- Citesc TIMPUL, din scoarță în scoarță, de mulți ani. Îmi place să citesc tot, pentru a mă informa. Ce se întâmplă în țară este o bătaie de joc, nu vă supărați, mă exprim așa cum gândesc. Sunt domiciliată în Orhei și membrii Partidului Șor mă sună și mă invită la concerte. Dar toate vorbele sună în gol. Eu și soțul meu am apelat la asistența socială și nu ne-au ajutat, din motiv că avem „pensie prea mare”. Nu au bani ca să aibă grijă de cetățeni, dar au bani pentru concerte și manifestații grandioase, care nu aduc beneficii poporului. Prețurile cresc, medicamentele sunt foarte scumpe, iar despre magazinele sociale… Am intrat o dată într-un magazin de acest gen și am cumpărat o sticlă de apă. Am fost apoi la un supermarket și apa era mai ieftină… Despre probleme vom vorbi altădată. Acum vreau să doresc redacției ziarului TIMPUL succese și mai mari în activitatea dvs., să dați vești bune cititorilor și să puteți scrie că se îmbunătățește situația în țară și atitudinea guvernanților față de oameni!

„Cred că ziarul a mai cedat din actualitate, poate chiar din sinceritate…”


Leonid Lîsîi, profesor la Catedra de biochimie, USMF „Nicolae Testemițanu”, Chișinău:

- Sunt cu TIMPUL de când hăul și pârăul. Ne-am abonat din primul moment în care a fost lansat. L-am cunoscut personal pe domnul Tănase. Am fost abonat și la publicația pe care a condus-o înainte de TIMPUL. Acum cred că ziarul a mai cedat din actualitate, poate chiar din sinceritate… Mă doare că, în acești 27 de ani de independență, nu am făcut niciun progres în capacitatea noastră de a gândi. Avem tineri care ajung departe, dar, în general, bântuie o apatie grozavă. Eu mi-am început studenția la medicină în 1959 și acolo am rămas, la Catedră. Îmi amintesc că, în primii ani de independență, studenții aveau cu totul alt entuziasm și dorință de carte. La ceas aniversar, vă spun că aș vrea să fiți mai buni în toate, să fiți un exemplu! Cred că aveți o viziune destul de largă despre toate problemele țării și vă doresc să o păstrați.

„Să scrieți și despre sport”Dumitru Cernea, pensionar, inginer funciar, Chișinău:

Ziarul TIMPUL e minunat! Se vede că sunteți un colectiv tinerel. Ca să vă mai citească tinerii, să scrieți și despre sport. Pe ăștia, de-alde mine, întrebați-i de ce tineretul nu este activ. Dacă o să fie deștepți, o să vă spună că noi, bătrânii, suntem de vină. Oamenii de la țară nu sunt informați, televiziunile de la Chișinău nu ajung în localitățile îndepărtate…

„Noi credem în ceea ce scrieți”


Mircea Ciubotaru, profesor, Băcioi:

- TIMPUL este un ziar care ține cont de adevăr. Întotdeauna articolele dumneavoastră sunt pline de adevăr și noi credem în ceea ce scrieți. Îmi place foarte mult cum scrie Pavel Păduraru. Este un adevărat cercetaș. Doamna Tănase s-a integrat foarte frumos în paginile ziarului și pătrunde în esența lucrului pedagogic. Soției mele îi place la nebunie pagina de integrame și Sudoku. Ar fi bună și o rubrică pentru liceeni și studenți, și mai multă atenție pentru speranțele și problemele lor. Cred că unica soluție pentru rezolvarea tuturor situațiilor critice este unirea cu România.

Câștigătorii concursului au primit următorul set de cărți: „Ultimul editorial”, „Groapa cu lei” și „Blestemul de a fi…” de Constantin Tănase, „Blocaţi în labirint” de George Simion, „Ştefan cel Mare” şi „Istoria Basarabiei” de Alexandru Boldur. Printre aceştia se mai numără: Ion Valuţă din Chişinău, Violeta Chetrosanu din Ştefan-Vodă, Gheorghe Musteaţă din Cahul şi Ion Stăvilă din Cantemir.


 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 August 2019, ora: 22:59

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea doamnei judecător Domnica Manole de revizuire a hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al instanței. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 18:23

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Deputatul blocului ACUM, Radu Marian, recunoaşte că alegerea celor doi reprezentanți constituționali, Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, nu au fost o alegere bună.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:54

Consiliul Republican al PSRM, în ședință: „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Consiliul Republican al PSRM, în ședință: „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Partidul Socialiștilor din Republic Moldova (PSRM) anunță despre convocarea unei ședințe a Consiliului Republican al formațiunii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:51

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Războiul comercial dintre SUA și China își arată efectele mai devreme decât era așteptat, iar consecințele immediate sunt intrarea în recesiune a celor mai mari economii ale lumii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:27

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

Mihai Popuşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, informează TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:08

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a venit cu o reacție dură la acuzațiile celor din blocul ACUM, care au criticat vehement votarea ex-deputatului PSRM, Vladimir Țurcan, în calitate de președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:56

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Dosarul penal pentru omor intenţionat în cazul decesului omului de afaceri Iurie Luncaşu a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la decizia procurorului general interimar Dumitru Robu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:39

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, dar la care asistă societatea noastră în ultima perioadă, aduce cu sine nemumărate semne de întrebare. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forţa politică actuală, a trezit discuţii şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:33

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

La două luni și jumătate de la preluarea guvernării împreună cu partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, președintele pro-rus Igor Dodon a reușit să impună în pozițiile-cheie din arhitectura de putere a Republicii Moldova oameni loiali lui sau apropiați fățiș...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:32

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Anchetatorii au descoperit noi probe extrem de importante în maşina criminalului Gheorghe Dincă. Astfel, criminaliştii ar fi identificat o poşetă albastră, dar şi un cercel, care nu ar fi aparţinut nici Alexandrei Măceşanu, nici Luizei Melencu. Informaţia a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 13:50

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, recunoaște semnarea contractului de vânzare a Aeroportului Internațional Chișinău către „NR Investments Ltd”, companie înregistrată pe insula Guernsey (o insulă din canalul englez, în largul coastei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:34

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

Conform unei simulari a deplasării norului apărut ca urmare a exploziei unei rachete nucleare, particulele radioactive ar fi ajuns deasupra teritoriului R. Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:15

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

„Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat”, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:14

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Constantin Brâncuşi este subiectul unui proces, după ce opera de artă a fost distrusă, proprietarul acesteia cerând despăgubiri de 22,5 milioane de dolari, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:26

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Un nou acord de colaborare între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care va include și un pact de neagresiune pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 20 septembrie, va fi semnat „în zilele următoare”, „condiționat” a declarat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:15

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Deputatul Blocului ACUM Dan Perciun spune că a votat în Parlament pentru o Curte echilibrată cu cel puțin teri judecători în care avea încredere și că a așteptat să fie condusă de un președinte apolitic. Despre aceasta alesul poporului a scris pe rețelele de socializare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:05

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Vicepremierul țării, Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, solicită judecătorilor Curții Constituționale să prezinte public opțiunea lor de vot, în caz contrar să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 August 2019, ora: 08:58

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Perspectiva unui ″Brexit″⁣ fără acord crează îngrijorare, mai ales după apariţia unor documente ale Guvernului britanic care conţin un scenariu alarmant.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:53

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a povestit, la emisiunea "Marius Tucă Show" de la Mediafax, ce le-a spus principalul suspect al crimelor din Caracal anchetatorilor cu referire la Alexandra Măceșanu. Acesta a susținut că nu a violat-o și că au dormit...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 August 2019, ora: 08:46

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

Horoscopul zilei de 20 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:27

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu este nemulțămită de numirea colegului său de coaliție guvernamentală - socialistul Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:39

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

Judecătoarea Liuba Șova a făcut dezvăluiri, în cadrul unei intervenții în platoul TV8, despre procedura de vot de astăzi a președintelui Curții Constituționale (CC). Potrivit acesteia, au existat anumite „recomandări” pentru a vota într-un anumit fel, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:25

Cacealmaua concursurilor mimate

Cacealmaua concursurilor mimate

Dezvăluirile judecătoarei Liuba Șova, despre modul cum a fost ales Vladimir Țurcan și anume că această „decizia a fost luată în altă parte” au declanșat un adevărat „tsunami politic”, scoțând în evidență toată splendoarea și ipocrizia...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)