Astăzi 26 Ianuarie 2020, Duminică - Ultima actualizare la ora 11:02
Abonamente

Actualitate 19 Septembrie 2018, ora 07:00    Din editia print

Câștigătorii concursului „Testul de inteligență al lui Einstein” și-au ridicat premiile

Marime Font

Cititorii ne-au mărturisit ce le place să citească în TIMPUL și cum ar trebui să fim mai buni

Cei 11 cititori ai TIMPULUI, care au reușit să rezolve „Testul de Inteligență al lui Albert Einstein” și-au ridicat premiile zilele trecute. Unii dintre ei ne-au explicat cu răbdare cum au aflat că „peștele e al germanului”, pentru a ne da de înțeles că nu au furat răspunsul de pe internet. Chiar dacă se spune că acest text poate fi rezolvat doar de 2% dintre oameni, noi avem încredere deplină în cititorii noștri, iar înțelepciunea lor ne face doar să ne mândrim. Și pentru că i-am avut aproape, ne-am interesat de problemele pe care le întâmpină în localitățile lor și ce așteptări au de la noi, pentru a ne citi cu și mai multă plăcere.

„Să promovați oamenii de valoare!”


Alexandra Cucu, profesoară de matematică, Chișinău:

- Îmi plac toate rubricile din ziar. Pentru că sunt matematiciană, îmi plac în special integramele și jocurile de Sudoku. Citesc întotdeauna paginile de politică, pentru că materialele voastre îmi formează o viziune mai clară. Noi, moldovenii, suntem răsfățați cu personalități și, din păcate, le neglijăm. Aș vrea ca biografiile, poate crâmpeie din creația scriitorilor noștri, să își găsească locul în paginile ziarului. Ar fi frumos să cunoaștem mai multe despre cei care sunt încă în viață și despre cei care au plecat dintre noi. Promovați oamenii de valoare! Mi-e greu să spun că cel mai mult mă doare înapoierea populației noastre. Noi nu știm să ne prețuim și nu avem demnitate națională. După ce ne-am eliberat de imperiul acela întunecos, cum să nu vrem să ne unim cu națiunea noastră?!

„Aștept continuarea articolului despre Paul Goma”

Mihai Curti, pensionar, Rezina:

- De fiecare dată, aștept cu sufletul la gură noul număr al TIMPULUI. Citesc ziarul în decursul unei săptămâni, ca să-mi ajungă informația până la următoarea ediție. Sunt abonat doar la ziarul TIMPUL și îmi place tare de Pavel Păduraru. Înțeleg că nu are timp să scrie la fel de mult ca înainte. Eu încă aștept continuarea articolului despre Paul Goma, scris de Pavel și publicat mai demult. Citesc tot timpul rubrica „Omul Săptămânii” și numaidecât citesc textele lui Constantin Tănase, dar și cele ale soției sale, doamna Alexandra. Dacă mă întrebați cum am putea să îmbunătățim situația noastră, vă răspund scurt: eu sunt unionist. Cu ocazia împlinirii celor 17 ani, care este vârsta tinereții, vă doresc să aveți succes, pentru că aveți potențial!

„Vreau să duceți mai departe conceptele domnului Tănase”


Ilie Dabija, jurist, Grătiești:

- Am început să-l citesc pe domnul Tănase când încă era șeful „Fluxului”. Dumnealui avea stofă de ziarist adevărat și un suflet mare. Pentru mine a fost întotdeauna un etalon. Nu mi-a plăcut niciodată când ziariștii sunt părtinitori. M-am născut în URSS și știu cum se scria atunci, la comandă. Nu-mi doresc să citesc informații care să convină unei persoane sau alteia. Dacă vrea să fie respectat, un jurnalist trebuie să fie mereu în opoziție cu orice putere. Vreau ca TIMPUL să ducă mai departe conceptele domnului Tănase, să fie imparțiali și să ofere cititorilor știri adevărate. De când ne-am proclamat independența, noi am luat tot ce este mai rău de la Uniunea Sovietică, pentru că sistemul corupt al bolșevicilor înflorește la noi. Nu fiți partenerii celor care vor să adoarmă vigilența oamenilor. Fiți acei câini de gardă de care are nevoie societatea. Câinele trebuie să latre, să dea de știre, nu să muște.

„Vă doresc să puteți scrie că se îmbunătățește situația”


Claudia Bunduchi, pensionară, profesoară de matematică, Orhei:

- Citesc TIMPUL, din scoarță în scoarță, de mulți ani. Îmi place să citesc tot, pentru a mă informa. Ce se întâmplă în țară este o bătaie de joc, nu vă supărați, mă exprim așa cum gândesc. Sunt domiciliată în Orhei și membrii Partidului Șor mă sună și mă invită la concerte. Dar toate vorbele sună în gol. Eu și soțul meu am apelat la asistența socială și nu ne-au ajutat, din motiv că avem „pensie prea mare”. Nu au bani ca să aibă grijă de cetățeni, dar au bani pentru concerte și manifestații grandioase, care nu aduc beneficii poporului. Prețurile cresc, medicamentele sunt foarte scumpe, iar despre magazinele sociale… Am intrat o dată într-un magazin de acest gen și am cumpărat o sticlă de apă. Am fost apoi la un supermarket și apa era mai ieftină… Despre probleme vom vorbi altădată. Acum vreau să doresc redacției ziarului TIMPUL succese și mai mari în activitatea dvs., să dați vești bune cititorilor și să puteți scrie că se îmbunătățește situația în țară și atitudinea guvernanților față de oameni!

„Cred că ziarul a mai cedat din actualitate, poate chiar din sinceritate…”


Leonid Lîsîi, profesor la Catedra de biochimie, USMF „Nicolae Testemițanu”, Chișinău:

- Sunt cu TIMPUL de când hăul și pârăul. Ne-am abonat din primul moment în care a fost lansat. L-am cunoscut personal pe domnul Tănase. Am fost abonat și la publicația pe care a condus-o înainte de TIMPUL. Acum cred că ziarul a mai cedat din actualitate, poate chiar din sinceritate… Mă doare că, în acești 27 de ani de independență, nu am făcut niciun progres în capacitatea noastră de a gândi. Avem tineri care ajung departe, dar, în general, bântuie o apatie grozavă. Eu mi-am început studenția la medicină în 1959 și acolo am rămas, la Catedră. Îmi amintesc că, în primii ani de independență, studenții aveau cu totul alt entuziasm și dorință de carte. La ceas aniversar, vă spun că aș vrea să fiți mai buni în toate, să fiți un exemplu! Cred că aveți o viziune destul de largă despre toate problemele țării și vă doresc să o păstrați.

„Să scrieți și despre sport”Dumitru Cernea, pensionar, inginer funciar, Chișinău:

Ziarul TIMPUL e minunat! Se vede că sunteți un colectiv tinerel. Ca să vă mai citească tinerii, să scrieți și despre sport. Pe ăștia, de-alde mine, întrebați-i de ce tineretul nu este activ. Dacă o să fie deștepți, o să vă spună că noi, bătrânii, suntem de vină. Oamenii de la țară nu sunt informați, televiziunile de la Chișinău nu ajung în localitățile îndepărtate…

„Noi credem în ceea ce scrieți”


Mircea Ciubotaru, profesor, Băcioi:

- TIMPUL este un ziar care ține cont de adevăr. Întotdeauna articolele dumneavoastră sunt pline de adevăr și noi credem în ceea ce scrieți. Îmi place foarte mult cum scrie Pavel Păduraru. Este un adevărat cercetaș. Doamna Tănase s-a integrat foarte frumos în paginile ziarului și pătrunde în esența lucrului pedagogic. Soției mele îi place la nebunie pagina de integrame și Sudoku. Ar fi bună și o rubrică pentru liceeni și studenți, și mai multă atenție pentru speranțele și problemele lor. Cred că unica soluție pentru rezolvarea tuturor situațiilor critice este unirea cu România.

Câștigătorii concursului au primit următorul set de cărți: „Ultimul editorial”, „Groapa cu lei” și „Blestemul de a fi…” de Constantin Tănase, „Blocaţi în labirint” de George Simion, „Ştefan cel Mare” şi „Istoria Basarabiei” de Alexandru Boldur. Printre aceştia se mai numără: Ion Valuţă din Chişinău, Violeta Chetrosanu din Ştefan-Vodă, Gheorghe Musteaţă din Cahul şi Ion Stăvilă din Cantemir.

Loading...


 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 10:58

În pachetul suspect, care a fost aruncat în această seară de o persoană necunoscută într-un magazin de telefonie mobilă, se aflau câteva bucați de slănină, anunță tv8.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 10:55

Autorităţile din Shantou iau măsuri de închidere a oraşului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează site-ul postului CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:51

Cea mai rea pisică din lume a fost pusă spre adopţie. De ce a fost numită felina o „afurisită”

Cea mai rea pisică din lume a fost pusă spre adopţie. De ce a fost numită felina o „afurisită”

Un adăpost pentru animale din SUA a descris-o într-o manieră extrem de sinceră pe una dintre pisicile pe care au pus-o spre adopţie, printr-o postare pe reţelele de socializare, care a devenit virală, relatează Huffington Post. Un adăpost pentru animale din Carolina de Nord,...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 26 Ianuarie 2020, ora: 07:29

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) scrie istorie pentru România! Jucătoarea noastră se pregătește s-o depășească pe Martina Hingis (39 de ani, fost număr 1 mondial) într-o ierarhie extrem de importantă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:28

Captură record de droguri în Grecia: Peste o tonă de COCAINĂ a fost confiscată

Captură record de droguri în Grecia: Peste o tonă de COCAINĂ a fost confiscată

 Peste o tonă de cocaină a fost confiscată de poliția grecească

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:25

Cum se face CAFEAUA perfectă? Secretul a fost descoperit

Cum se face CAFEAUA perfectă? Secretul a fost descoperit

A fost descoperit secretul pe care băutorii de cafea trebuie să-l știe! Cum să faci cafeaua perfectă? Detaliile, mai jos. Matematicieni și fizicieni și-au unit forțele pentru a stabili formula pentru obținerea unei cești perfecte de cafea, în cadrul unui studiu publicat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:19

CORONAVIRUS ÎN CHINA / Un prim deces la Shanghai; 54 de MORȚI şi 323 de noi cazuri de infecţii

CORONAVIRUS ÎN CHINA / Un prim deces la Shanghai; 54 de MORȚI şi 323 de noi cazuri de infecţii

 Epidemia de pneumonie virală din China a făcut un mort la Shanghai, a anunţat duminică guvernul local, fiind prima victimă a coronavirusului în metropola financiară a ţării, relatează AFP. Victima este un bărbat în vârstă de 88 de ani care avea probleme de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:14

Luare de ostatici la Criuleni: O victimă a decedat la spital

Luare de ostatici la Criuleni: O victimă a decedat la spital

Unul dintre ostaticii pistolarului de la Mălăieşti, Criuleni, a decedat la spital. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al IP Criuleni, Irina Burdujan. Potrivit poliției, este vorba despre un bărbat de 56 de ani aflat în stare gravă la...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 26 Ianuarie 2020, ora: 06:27

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 26 IANUARIE 2020. LEII POT AVEA PARTE DE RĂSTURNĂRI ÎN VIAȚA SENTIMENTALĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 26 IANUARIE 2020. LEII POT AVEA PARTE DE RĂSTURNĂRI ÎN VIAȚA SENTIMENTALĂ

Horoscopul zilei de 26 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 26 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 26...

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 26 Ianuarie 2020, ora: 00:23 de Silviu Tănase

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Multă cerneală a curs în ultimii 10 ani despre reforma justiției... Am avut 20 de guverne în 30 ani, fiecare al doilea venea și reformă de doamne ferește totul și justiția ajungea într-un asemenea hal, încăt era numai bună s-o mai reformezi odată.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 26 Ianuarie 2020, ora: 00:10 de Mihaela Culcinschi

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Deputatul fracțiunii „Edinaia Rossia” din Duma de Stat, Evgheni Fedorov, a declarat că scopul Federației Ruse constă în capturarea tuturor republicilor ex-sovietice și recuperarea teritoriilor „Rusiei mari”, după hotarele stabilite în 1945, transmite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 23:32

Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. VIDEO cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantier

Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. VIDEO cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantier

 Criticați pentru că au luat prea târziu măsuri să împiedice răspândirea virusului periculos, oficialii chinezi susțin că până pe 3 februarie va fi gata un spital dedicat în exclusivitate combaterii noului coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 20:34

Petrișor Peiu Nu, Milcovul n-a secat înca! Un alt fel de a aniversa 24 ianuarie 1859 și 24 ianuarie 1862

Nu, Milcovul n-a secat înca! Un alt fel de a aniversa 24 ianuarie 1859 și 24 ianuarie 1862

 Aproximativ 2.000 de oameni politici au distrus vietile a 5 milioane de romani si pentru aceasta performanta ne cer astazi salarii imense si pensii speciale. 2 000 de parlamentari, ministri si secretari de stat, prefecti, primari, presedinti de Consilii Judetene, sefi de agentii si...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 25 Ianuarie 2020, ora: 15:39

Bogdan Petriceicu Hasdeu IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (I) INTRODUCȚIUNEA și AVENTURIERUL

IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (I) INTRODUCȚIUNEA și AVENTURIERUL

B. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT -  Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:21

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut vineri un lanț uman în jurul unor vestigii antice din centrul orașului, în semn de protest față de construcția unui bloc de patru etaje care urmează să fie ridicat într-o zonă protejată istoric, relateaza info-sud-est.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:18

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Un bărbat care se îndrepta cu maşina din Scoţia spre Republica Moldova şi care se rătăcise în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara a fost salvat de pompieri. El setase GPS-ul pentru „drumul cel mai scurt” spre Chişinău, dar a cerut ajutor după ce nu a mai putut înainta cu...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 25 Ianuarie 2020, ora: 15:15

opinie Anatol Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

Anatol  Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

„O spun din start: nu-s antisemit, sunt patriot nu doar la sărbători naționale sau în campanii elctorale și nu dețin încă cetățenia română„, afirmă Anatol Moraru într-o opinie pe site-ul nordnews.md 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:09

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Platforma DA a făcut un apel repetat către forțele proeuropene și naționale în vederea identificării unui candidat unic ce va lupta pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, ce se vor desfășura la data de 15 martie, în caz contrar, Andrei Năstase a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:00

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Descoperire macabră în localitatea Coșernița, Florești. O femeie a fost găsită fără suflare după ce a fost ucisă cu sânge rece în propria casă. Cazul a avut loc ieri, 24 ianuarie. Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Florești, Ina Moscaliuc a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

15 oraşe din China au fost închise pentru a opri răspândirea coronavirusului care afectează acum peste 1200 de persoane în ţară. Restricţiile de călătorie afectează acum peste 57 de milioane de oameni, relatează CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

Socotelile de la Chișinău, diferite de cele din circumscripție. Președintele organizației PAS de la Hîncești: „Îl vom susține pe Grigore Cobzac”

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 11:44

Portul Internațional Liber Giurgiulești îngregistrează un nou record în transbordări de mărfuri

Portul Internațional Liber Giurgiulești îngregistrează un nou record în transbordări de mărfuri

 Volumul transbordărilor de mărfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) a crescut cu 3%, înregistrând un nou record de aproape 1.1 mln tone în 2019.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:49

„Odiosul” consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, și-a DAT DEMISIA / Presa: „Direcția ucraineană” va fi supravegheată de Kozak

„Odiosul” consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, și-a DAT DEMISIA / Presa: „Direcția ucraineană” va fi supravegheată de Kozak

Vladislav Surkov, care a ocupat funcția de președinte, și-a dat demisia din funcția publică, a declarat pentru Interfax directorul Centrului pentru Condiții Politice, Alexey Chesnakov.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)