Ultima oră

Cazul Alinei Bica, în presa internaţională: „Ironie, procuror anti-mafia arestat pentru corupţie”

„Ironie, procuror pentru combaterea crimei organizate arestat pentru corupţie în România”, titrează postul de televiziune Euronews.

Jurnaliştii explică în continuarea articolului că, deşi Alina Bica conducea o direcţie guvernamentală care anchetează mafia, crima organizată şi terorismul, este acum cercetată la rândul ei pentru abuz în serviciu.

Cei de la Euronews menţionează, de asemenea, faptul că justiţia din ţara noastră este atent monitorizată de la Bruxelles, iar în ultimii ani condamnările s-au înmulţit.

Alina Bica, procuror şef al DIICOT, a fost arestată preventiv
„Datele procurorilor arată că 1.007 oameni au fost condamnaţi pentru corupţie şi infracţiuni conexe în România anul acesta, inclusiv 85 de miniştri, parlamentari, primari, judecători şi procurori”, scriu jurnaliştii de la Euronews, care amintesc şi faptul că, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a promis la rândul lui să sprijine eforturile pentru combaterea corupţiei.

Şi agenţia de presă Reuters titrează „Procurorii români îl anchetează pe şeful propriei lor direcţii antimafia”, şi continuă în aceeaşi notă.

„Procurorii români au obţinut permisiunea de o reţine pe şefa propriei lor direcţii de combatere a crimei organizate în cazul unei anchete penale, ultima dintr-o serie de cazuri de corupţie la nivel înalt din acest stat est-european”, se arată în articolul celor de la Reuters.

Despre arestarea Alinei Bica scriu şi agenţiile Associated Press şi France Presse care vorbesc despre un oficial român reţinut sub suspiciunea de abuz de putere într-un caz de restituire de terenuri precizând că şefa DIICOT a fost membra unei comisii care ar fi supraevaluat preţul proprietăţii şi i-a plătit prea mulţi bani fostului proprietar în 2011.
 
Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *