Actualitate

Cazul Caracal. Procurorii au cerut expertiza bijuteriilor găsite în butoiul din Casa Groazei

Informații noi în ancheta de la Caracal. Potrivit unor surse, procurorii ar fi cerut o expertiză a bijuteriilor găsite în butoiul în care Gheorghe Dincă susține că ar fi ars cadavrul Alexandrei.

Anchetatorii vor să vadă dacă cerceii și inelele se aflau în butoi în timpul procesului de ardere sau au fost aruncate acolo pentru a-i trimite pe oamenii legii pe o pistă falsă.

Între timp, continuă scanarea pereților locuinței, după ce marți s-ar fi descoperit anomalii în zidurile unui beci.

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a lansat, marți, acuzații la adresa INML, după ce șeful instituției a anunțat că se reiau analizele pe oasele găsite în pădure.

"Nu se intelege din comunicat ce inseamna reluare. Se iau aceleasi oase si se extrage ADN-ul sau se iau alte oase? Totul este ambiguu. Au stopat si se apuca din nou? Din acest moment, aproape sigur nu vor mai spune nimic, vor spune poate cine stie peste cateva saptamani, luni, vor face un raport complet si vor spune atunci. Vom astepta pana ne vom urca pe pereti. Acum se ermetizeaza si mai tare. Au vazut ca spun lucruri contra dansilor. De ce sa reia? Parerea mea e ca nu vor mai da nicio analiza preliminara. Cert e ca nu o sa mai aflam nimic acum, daca spun isi dau seama ca gresesc", a zis Tonel Pop.

Directorul INML, George Curcă, a anunțat, marți, că "se continua efectuarea testelor si procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase" și că "pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare".

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *