Ultima oră

Cazul spălării a 300 000 dolari, furaţi de la cetăţenii SUA, a ajuns pe masa procurorilor

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, în comun cu Biroul Federal de Investigaţii, au deconspirat funcţionarea unei scheme de spălare de bani estimată la circa 200 000 000 dolari, bani extraşi din fondurile unor cetăţeni sau persoane juridice din SUA. 

Potrivit CCCEC, câţiva specialişti în tehnologii informaţionale, care făceau parte dintr-un grup criminal, au creat o plasă virtuală în care se opreau banii din plăţile on-line. Aceştia erau ulterior transferaţi, prin intermediul “Western Union” şi “Money Gram”, pe conturi în una din băncile din Republica Moldova. 

Capul reţelei şi câţiva membri ai grupării au fost reţinuţi la data de 28 octombrie. În timpul percheziţiilor au fost ridicate calculatoare, unde se conţinea informaţia ce ţinea de activitatea lor ilicită, inclusiv date ale persoanelor fizice din R. Moldova, pe numele cărora erau transferate mijloacele băneşti, numărul transferurilor şi sumele de bani. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile reţinuţilor, au fost găsiţi circa 313 382 dolari, o armă de foc şi 2 maşini de lux.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă sub formă de detenţie pe un termen de până la 10 ani. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *