Moldova

CC: Sesizarea deputaţilor PCRM este de competenţa instanţelor de drept comun

Astăzi, 30 decembrie, Curtea Constituţională a decis că sesizarea deputaţilor PCRM, privind constituţionalitatea reglementărilor aprobate de Guvern, potrivit cărora, cetăţenii debranşaţi de la energia termică, sunt obligaţi să achite 20% din factură, nu este de competenţa CC, ci a instanţelor de drept comun.

Potrivit Curţii Constituţionale actelor legislative aplicabile în domeniu, evidenţa pierderilor normative de energie termică în încăperile tehnice (etaje tehnice şi subsoluri) care menţin în stare funcţională sistemele inginereşti de alimentare cu apă şi de canalizare în perioada rece, administrarea încălzirii locurilor de uz comun şi a deconectării coloanelor de încălzire tranzitorii este pusă în sarcina gestionarilor fondului de locuinţe.

Curtea a reţinut că autorii sesizării nu au contestat prevederile legilor, în temeiul cărora a fost elaborat Regulamentul în cauză.

În acest context, Curtea a subliniat că persoanele ce se consideră lezate în drepturile lor prin prevederile contestate se pot adresa în instanţele de drept comun.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională la 18 octombrie 2011, de către deputaţii PCRM, Sergiu Sârbu, Maria Postoico, Vladimir Vitiuc.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *