IT&C

CCA a decis: Fara Vocea Rusiei in R. Moldova

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a respins, in sedinta publica de ieri, pentru a doua oara cererea postului de radio „Antena C”, prin care ultimul a solicitat includerea in grila de emisie a postului rusesc „Vocea Rusiei”. Directorul „Antenei C”, Sandu Satnic, a explicat necesitatea retransmiterii programelor postului rusesc prin faptul ca va fi incasat un anumit venit, „ceea ce va permite evitarea efectelor crizei financiare cu care se confrunta institutia”.

Programele „Vocii Rusiei” urmau a fi retransmise patru ore pe zi. Membrul CCA, Ludmila Vasilache, care a votat impotriva, a spus ca „trebuie sa optam pentru productia autohtona, asa cum e specificat in licenta lor”. La randul sau, Corneliu Mihalache, un alt membru al Consiliului, a sustinut vehement solicitarea celor de la „Antena C”: „Nu stiu daca vom gasi un alt radiodifuzor cu atata productie autohtona”.

Tot in sedinta de ieri, CCA a avertizat public distribuitorul de servicii Sun Communications pentru faptul ca a perceput taxe de la posturile care au solicitat sa fie incluse in pachetul social (de baza) al companiei, printre care Noroc TV si Jurnal TV, astfel fiind incalcata decizia nr. 68 a Consiliului. Nedumerirea membrilor CCA a fost provocata de faptul ca pentru alte posturi de televiziune compania Sun Communications nu percepe anumite taxe.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *