Actualitate

CCCEC începe audierile în cazul înstrăinării acţiunilor de la MAIB

Citaţii în acest sens au fost expediate miercuri, 14 septembrie.

Astfel, vor fi audiaţi reprezentanţii MAIB, funcţionari ai Băncii Naţionale, ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, traducători, notari, dar şi executori judecătoreşti.

Centrul Anticorupție precizează într-un comunicat de presă că aceste acţiuni sunt precedate de ridicarea documentelor pertinente pentru cauza penală şi efectuarea unui şir de percheziţii în scopul depistării informaţiilor relevante pentru respectiva cauză penală.

Urmărirea penală a fost începută la data de 1 august 2011 în temeiul art. 190 al. 5 Cod penal şi se efectuează sub conducerea Procuraturii anticorupţie.

Reamintim că patru bănci comerciale din Republica Moldova – Moldova – Agroindbank, Universalbank, Banca de Economii și Victoriabank – au fost supuse unei ”tentative de însuşire frauduloasă a acţiunilor acestor bănci”. Astfel, la Moldova-Agroindbank a fost atacat un număr de 27,5% dintre acţiuni, la Universalbank – un pachet de 78,61%, la Banca de Economii – un pachet de 16,4%, iar la Victoriabank – un pachet 5% din acțiuni.

Sursa: Arena.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *