Actualitate

Ce a discutat Lupu cu Patriarhul KIRIL

Întrevederea s-a desfăşurat în cadrul vizitei Preşedintelui interimar la Moscova, unde el a participat la festivităţile organizate cu ocazia împlinirii a trei ani de la intronizarea Patriarhului Kirill, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Preşedinţiei.

În cursul întrevederii, Marian Lupu a menţionat că este o onoare să răspundă personal la invitaţia Sfinţiei Sale. În acelaşi timp, Preşedintele interimar a declarat că era de datoria sa de a reprezenta la aceste manifestări Republica Moldova, pe ortodocşi din R. Moldova, care fac parte din parohiile parte a Patriarhiei Moscovei.

Marian Lupu a menţionat că Patriarhul este un pastor foarte luminat şi activ în punerea în aplicare a misiunii sale, care contribuie benefic la fortificarea înţelegerii reciproce între popoare, renaşterea valorilor creştine şi a moralităţii, ce este atît de necesară oamenilor în aceste vremuri dificile. Preşedintele interimar al Republicii Moldova a declarat că dezvoltarea cu succes a ţării şi a societăţii se bazează nu doar pe componenta economică şi socială, dar, de asemenea, pe cea spirituală.

Marian Lupu şi-a exprimat încă o dată recunoştinţa pentru recenta vizită în Republica Moldova, iar Patriarhul a menţionat că aceasta a influenţat benefic din toate punctele de vedere starea spirituală a societăţii din ţara noastră. De asemenea, Patriarhul Kirill a remarcat că cetăţenii Moldovei, în cadrul recentei vizite, l-au primit cu multă căldură şi sinceritate.

Şeful interimar al statului şi Patriarhul Kirill au mai discutat despre necesitatea de a sprijini educaţia spirituală, dragostea creştină şi toleranţa faţă de oameni, despre faptul că toată lumea trebuie să fie mai răbdătoare, pentru a depăşi dificultăţile din vremurile de astăzi. Marian Lupu a spus că cei care se află la funcţii de conducere trebuie, în special, să fie mai atenţi şi mai receptivi la nevoile oamenilor.

Via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *