Opinii și Editoriale

Ce a obtinut Voronin la Moscova

Daca vreti sa stiti ce a obtinut Voronin la Moscova, e destul sa vedeti ce actiuni va intreprinde in raport cu Europa. Numai ca logica nu este cea la care va asteptati. Daca el va indeplini niste conditii impuse de Europa, inseamna ca Moscova a obtinut tot ce si-a dorit de la Voronin.

Ati remarcat, probabil, acest joc ambiguu pe care liderul comunist il practica de opt ani. El se simte, bineinteles, atasat de Rusia, numai ca nu este deloc in interesele Clanului sa o rupa definitiv cu Europa.
Iata de ce, inainte de a pleca in Rusia, el a oferit un interviu in care a facut cu degetul Europei si Romaniei. Totodata, i-a eliberat pe Stati, Matasaru si Mocanu, cum recomanda rezolutia Parlamentului European. Tot in acest scop a lasat PRO TV-ul in pace.

Asadar, daca la intoarcerea sa din Rusia Voronin elimina, de pilda, regimul de vize cu Romania, inseamna ca Moscova a obtinut tot ce a dorit de la el.Daca insa regimul de vize va fi mentinut, iar, bunaoara, Gabriel Stati arestat din nou, inseamna ca Moscova nu a obtinut totul si vrea sa-l mai tina pe Voronin pe frigare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *